.

Voor 4 personen
4 tortillas
4 eenden filets of duif of hert, everzwijn…

Duxelle:
500g paddenstoelen naar keuze fijn gehakt.
2 sjalotten, fijn gehakt
1 teentje look, fijn gehakt
1 handvol peterselie, fijn gehakt
50g boter
0,5 dl porto

Sla-aïdie
½ krop kleine krop sla, of andere sla
2 eidooiers
3 dl koolzaadolie
Sap en geraspte schil van een halve citroen.
1 teentje look

Portoreductie:
1 dl sterke bouillon
1 dl porto

BEREIDING :
Maak de duxelle door de boter te smelten , ui en look aanstoven , de gehakte champignons erbij doen en zacht laten stoven . Als de champignons bijna gaar zijn ze blussen met de porto . Afwerken met gehakte peterselie .
Voor de sla aïoli , meng je in een blender alle ingrediënten en mooi gladmixen .
Voor de portoreductie de bouillon laten inkoken samen met de porto tot de gewenste dikte .
Bak de , opgekuiste , eenden filets in de pan , snij ze in de lengte in 2 , en leg op een tortilla wat duxelle , leg er de halve eendenborst bij , rol op en warm op in de oven .
Serveer de tortilla met de saus en de aïoli .

Christer Elfving voor Deldiche