Boodschappenlijstje

  • 1 courgette
  • 12 gekonfijte zongedroogde tomaatjes
  • 12 tongfilets (3 zeetongen gefileerd)
  • 6 sneetjes Gandaham
  • Peper en zout
  • 1 sneetje terrine van ganzenlever
  • 1 dl rode porto
  • 300 g kalfsfond
  • 150 g boter
  • 4 aardappelen
  • 3 el karnemelk
  • bieslook
  • peterselie

Wijntip

  • Schil de courgette en snijd ze in lange schijven met een dunschiller of mandoline.
    Snijd de sneetjes Gandaham overlangs middendoor.
    Snijd de tomaatjes in reepjes.
    Leg de tongfilets open en beleg ze met de ham, daarop de courgette en tomaat.
    Kruid goed met peper en zout.
    Verdeel de ganzenlever in kleine stukjes op de zeetong.
    Rol de zeetongfilets vast op en leg in een braadslede. Laat garen in de oven: 15 minuten op 150° C.
    Laat de porto en de kalfsfond inkoken tot 1/3, kruid met peper en zout en monteer met stukjes koude boter.

    Schil de aardappelen en gaar ze tot ze zacht zijn. Pureer, kruid met peper en zout en werk af met de karnemelk, fijngesneden bieslook en peterselie.
    Dresseer de pralines in een bord en nappeer met de saus en de aardappel puree werk af met een takje peterselie.