Boodschappenlijstje

  • Ongeveer een 800g schoudergebraad van het varken
  • gyros kruiden
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 2 paprika’s (rood en groen);
  • 500g gesneden witte kool
  • kurkuma
  • olie, azijn, fijne suiker
  • aardappelen
  • friteuse.

Wijntip

  • Bereiding
    Men reinigt het vlees en versnijdt het in blokjes niet groter dan 1cm op 1 cm.
    Idem voor de paprika’s en 2/3 van de uien.
    De rest van de uien snijdt men in ringen en bewaart men voor de garnituur.
    We mengen dit alles met peper en zout en gyroskruiden, voegen er olijfolie bij en laten dit dan een tijd marineren (liefst een drietal uren).
    Ondertussen pocheert men de frietjes en maakt men de witte koolsla klaar door deze te mengen met wat peper en zout, suiker, kurkuma, olie en azijn, waarna men dit een weinig laat trekken.
    Alvorens op te dienen nogmaals afsmaken!
    Voor het opdienen bakt men het vlees in een hete pan, ZONDER te roeren, daar anders het vleesvocht vrij komt en het vlees niet bakt maar kookt!
    Bediening
    Op een warm bord.
    Het slaatje dient men apart op.
    Over het vlees strooit men wat uiringen.

    Tip van de chef :
    Normaal wordt gyros klaar gemaakt met lam vlees maar deze bereiding moet er zeker niet voor onder doen.