Boodschappenlijstje

  • keukenrobot
  • 2 gerookte filets
  • lompviseieren (zwarte of rode)
  • 25 cl opkloproom
  • takjes dille
  • enkele blaadjes gelatine
  • een scheutje witte wijn
  • peper zout paprika.

Wijntip

  • Bereiding
    Men reinigt de filets door het vel en de hardste stukken te verwijderen, deze resten brengt men aan het koken in witte wijn (niet te veel).
    Men weekt de gelatineblaadjes (ongeveer 8 stuks per liter room en vis inbegrepen).
    De rest van de filets maalt men zo fijn mogelijk.
    Men klopt de room met peper en paprika -poeder ¾ op
    De jus wordt door een fijne zeef gestoken en gemengd met de uitgeperste gelatineblaadjes, waarna men het even laat afkoelen.
    Men mengt dit eerst met de gemalen vis, waarna men er heel voorzichtig de room aan toevoegt.
    Daarna afsmaken en in de koelkast laten opstijven.
    Bediening
    Men doet de farce in een spuitzak met getande spuitmond en vult de kleine glaasjes ongeveer ¾.
    Afwerken met een takje dille en lompviseieren.en eventueel een stukje grisinni.

    Tips van de chef:
    Gelatine bladeren altijd weken in koud water.
    Uitpersen en mengen in een warme bereiding, anders hebben de blaadjes geen werking.
    Wanneer men opgeklopte room mengt met een ander gerecht: opletten want de room blijft dikken zolang men er in draait om dan uiteindelijk te schiften.