Boodschappenlijstje

  • 25 (grote of kleine) naargelang de voorkeur
  • Mosselgroenten (ui, selder,peterselie …)
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 25 kervelpluksels
  • Pezo
  • Voor de zuiderse vinaigrette :
  • 2/3 olijfolie
  • 1/3 witte xeresazijn en frambozenazijn (half om half)
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • Beetje bieslook
  • Beetje peterselie
  • Pezo

Wijntip

  • Bereiding

     

    Mosselen bereiden op de traditionele (ui, selder, peterselie,  peper, eventueel witte wijn)  wijze.

     Laten afkoelen, uit de schelp halen en de baard verwijderen.

    Dan de paprika’s schillen en in kleine brunoise snijden. Aanstoven in boter met fijngesneden sjalot.

    Maak een zuiderse vinaigrette op basis van de zeer fijn gesneden look, sjalot, olie, azijn en de groene kruiden. Kruid af met pezo.

     Hou een beetje vinaigrette opzij voor later en meng de rest met de paprikablokjes.

    Vul de bodem van de lepel met een beetje paprika, leg er een mosselt(je) op en werk af met enkele druppeltjes vinaigrette.

     Als laatste leg je er een kervelplukje op en kan je opdienen.

      

    Een variatie op dit hapje is het gebruik van garnaaltjes in plaats van mosselen.

    Voorzie ongeveer een 200 gram voor 25 porties