Paprika-bloemkoolsoepje -259-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Paprika-bloemkoolsoepje

Porties 4

Ingredienten

  • 1 bloemkool kleine
  • 2 koppen paprika reepjes
  • 2 aardappelen
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 1,5 Kippenbouillon
  • peterselie
  • pezo

Instructies

  • Boter smelten in een grote kookpan, gehakte ui toevoegen en eventjes aanstoven.
  • Paprikareepjes toevoegen en even laten mee stoven.
  • Overgieten met de bouillon, bloemkool en gesneden aardappelblokjes toevoegen, aan de kook brengen en 25 minuten laten koken.
  • De soep fijn mixen en kleine gesneden bloemkoolroosjes toevoegen; alles nog 5 minuutjes laten koken.
  • De mascarpone onder de soep mengen met een klopper.
  • Bediening
  • In een diep warm bord, garneer met gehakte peterselie.