Ananas en mango, gebakken met tijm en rozemarijn -341-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Met tijm en rozemarijn gebakken ananas en mango

Porties 15

Ingredienten

  • 1 of 2 ananas
  • 4 mango rijpe
  • 1 eetlepel vanille room voor ieder
  • olijfolie
  • kristalsuiker
  • tijm
  • rozemarijn
  • 2 botten Munt
  • boter

Instructies

  • Men reinigt de ananas en verwijderen alle zwarte punten, het merg mag men verwijderen maar dit hoeft niet.
  • De helft van de mango’s schillen we en verwijderen de pit.
  • Daarna snijdt men dit alles in dobbelstenen van ongeveer 1,5 cm op 1,5 cm.
  • De twee andere mango’s schilt men en deze mixen we dan in een blender zodat we een mango jus bekomen.
  • Men warmt een beetje olijfolie op en doen er de munt bij.
  • We laten afkoelen en passeren dit ook door de blender zodat men een mooie groene coulis bekomen.
  • Daarna bakt men de stukken fruit in olijfolie samen met de tijm en de rozemarijn, proeven en indien nodig een weinig suiker aan toevoegen.
  • Bediening
  • Op een mooi diepbord plaatst men het fruit mooi in het midden daarrond de mangocoulis.
  • Het ijs erop en overgieten met de muntolijfolie.
  • We werken af met een blaadje munt en eventueel een ijskoekje.

Notities

Zo zie je maar dat fruit en kruiden een mooie combinatie zijn (in sommige gevallen).