Met tijm en rozemarijn gebakken ananas en mango
Porties 15
Ingredienten
- 1 of 2 ananas
- 4 mango rijpe
- 1 eetlepel vanille room voor ieder
- olijfolie
- kristalsuiker
- tijm
- rozemarijn
- 2 botten Munt
- boter
Instructies
- Men reinigt de ananas en verwijderen alle zwarte punten, het merg mag men verwijderen maar dit hoeft niet.
- De helft van de mango’s schillen we en verwijderen de pit.
- Daarna snijdt men dit alles in dobbelstenen van ongeveer 1,5 cm op 1,5 cm.
- De twee andere mango’s schilt men en deze mixen we dan in een blender zodat we een mango jus bekomen.
- Men warmt een beetje olijfolie op en doen er de munt bij.
- We laten afkoelen en passeren dit ook door de blender zodat men een mooie groene coulis bekomen.
- Daarna bakt men de stukken fruit in olijfolie samen met de tijm en de rozemarijn, proeven en indien nodig een weinig suiker aan toevoegen.
- Bediening
- Op een mooi diepbord plaatst men het fruit mooi in het midden daarrond de mangocoulis.
- Het ijs erop en overgieten met de muntolijfolie.
- We werken af met een blaadje munt en eventueel een ijskoekje.
Notities
Zo zie je maar dat fruit en kruiden een mooie combinatie zijn (in sommige gevallen).