Archieven

Zwezerik met consommé van champignons -779-

Afdrukken

Zwezerik met consommé van champignons

Porties 10 pers

Ingredienten

  • 300 g zwezerik gespoeld
  • pezo
  • bloem
  • eieren
  • panko japans broodkruim
  • ----consommé
  • 2 kg parijse champignons gewassen
  • 2 kg shitakes
  • 0,5 l Noilly Prat
  • 3 uien grote
  • 2 l gevogelte fond
  • pezo
  • truffel olie
  • prikkers

Instructies

  • Snijd de uien in dikke stukken. Plaatst ze op een ovenschotel en bak ze mooi donker in een oven van 200°
  • Doe alle consommé ingrediënten in een kookpot. Breng alles aan de kook op een laag vuur en laat +/- 30' koken. Smaak af met pezeo en giet door een fijne zeef.
  • Kook de zwezeriken kort in gezouten water. Spoel ze af met koud water, moeten wel nog warm blijven. Pel en kuis, de zwezeriken. Snijd ze in gepaste stukken. Kruiden en paneren. Frituren op 180° Steek ze op een stokje. Kruiden en paneren in de bloem met ei en panko. Frituur ze kort op 180° Steek ze een stokje en houd ze warm in een hete oven.
  • Verdeel de consommé met de champignons over soepkommetjes. Werk af met een paar druppels truffel olie. Plaats een stokje met zwezerik op de kommetjes

Kalfszwezerik met jonagold en zachte kerrie -073-

Afdrukken

Kalfszwezerik met jonagold en zachte kerrie

Porties 10

Ingredienten

  • 350 g zwezerik
  • 1 selder Groene
  • 1 ui
  • 1 wortel dikke
  • 1 lr room kwart
  • 2 appelen jonagold
  • currypoeder

Instructies

  • Breng 2 liter water aan de kook met de gewassen selder, wortel en ui (in grote stukken gesneden).
  • Voeg 1 soeplepel zout toe en enkele flinke draaien van de pepermolen.
  • Blancheer dan de zwezerik gedurende ongeveer 20 minuten op een zacht vuur.
  • Haal deze eruit en laat afkoelen.
  • Kuis de zwezeriken en ontdoe hen van alle vliesjes met een mesje.
  • Snij de koude zwezerik en de appels in een gelijke brunoise.
  • Neem een kwart liter van het kookvocht en een kwart liter room en laat even inkoken.
  • Voeg een kleine lepel kerrie toe.
  • Voeg tijdens het koken de brunoise toe en dien warm op