Archieven

Aardbeientaart -634-

Afdrukken

Aardbeientaart

Ingredienten

  • zanddeeg pate à croute
  • banketbakkersroom van Aveve
  • Aardbeien
  • slagroom
  • 250 g margarine
  • 250 g boter
  • 500 g suiker fijne
  • beetje Bicarbonaat
  • 4 à 5 eieren
  • pistache noten fijn gemalen ongezouten .facultatief
  • vanillesuiker

Instructies

  • Alles in een keuken robot mengen, 1 kg bloem toevoegen, mengen en een nacht in de koelkast laten rusten. Dit is voor 6 kleine taarten of 4 grote.
  • De taartbodems invetten, het deeg uitrollen, prikken en afbakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 20 min. daarna laten afkoelen
  • De patisserie room erop, de aardbeien mooi schikken en afwerken met de opgeklopte slagroom .

Aardbeien-rabarber jelly met witte chocolade-cheese cake -498-

Afdrukken

Aardbeien-rabarber jelly met witte chocolade-cheese cake

Porties 8 porties

Ingredienten

  • 2 kg rabarber
  • 1/2 kg Aardbeien diepvries
  • 400 g suiker
  • 6 dl witte wijn
  • gelatine = 5 blaadjes/ L vocht
  • .........Voor de cheese cake:
  • 700 g Philadelphia kaas
  • 115 g chocolade witte
  • 4 eieren
  • 1 dl suiker
  • ..........Voor de afwerking:
  • 2 dl zure room
  • zanddeeg gebakken
  • aardbeien in stukjes gesneden

Instructies

  • Meng suiker, ei en Philadelphia. Smelt de chocolade au bain Marie. Meng de chocolade door de kaas mengeling. Bak de cheese cake mix op 130°C 20-30 min. Laat koud worden. Breng alle ingrediënten voor de rabarber naar de kook. Giet door een fijne zeef. Meng met gelatine. Verdeel over glazen en laat opstijven. Verdeel de cheese cake en aardbeien hier op. Spuit een beetje zure room in dotjes hier en daar. Breek de zanddeeg in stukjes en steek hier en daar in. Serveer.