Archieven

Kabeljauw, lasagne met gerookte eendenlever -132-

Afdrukken

Kabeljauw, lasagne met gerookte eendenlever

Porties 10

Ingredienten

  • 1 pakje lasagne bladeren
  • 1,5 kg kabeljauw verse
  • 1 eendenlever gerookte
  • 1 kg woudvruchten gemengde
  • 1 l visfumet
  • 1/2 kg kaas gemalen

Instructies

  • Pocheer de kabeljauw in een court bouillon van water, beetje wijn, tijm en laurier en wat peperbollen.
  • Haal hem er voorzichtig uit en bewaar hem.
  • Maak de woudvruchten schoon en bak ze aan in wat olijfolie met peper en zout.
  • Maak een roux en bind de visfumet.
  • Voeg hieraan wat gemalen kaas om een gebonden kaassaus te bekomen.
  • Pocheer de lasagnebladeren lichtjes en hou ze bij in koud water.
  • Leg een laag in een geoliede schaal, leg hierop een laag van de kabeljauw met wat kaassaus.
  • Dek toe met lasagnebladeren en doe hierop de woudvruchten met de gerookte eendenlever.
  • Dek weer toe en herhaal met de kabeljauw.
  • Werk of met een laagje kaassaus.
  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ze goudbruin.
  • Verdeel in porties en serveer onmiddellijk.

Parelhoenfilet “Fine Champagne” -030-

Afdrukken

Parelhoenfilet "Fine Champagne"

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 4 parelhoen enkele filets
  • 400 g woudvruchten assortiment
  • 2 sjalotten fijn gesnipperde
  • 6 dl gevogeltefond sterk ingekookte
  • 2 dl room ingekookte
  • 1 dl champagne fine
  • 12 kroketten

Instructies

  • Maak de woudvruchten proper met een borsteltje, indien ze heel vuil zijn mogen ze heel kort gespoeld worden.
  • Bak de woudvruchten zeer kort en bestrooi ze met de gesnipperde sjalotten. Flambeer ze dan met fine champagne.
  • Gaar ondertussen de parelhoenfilets in een pan en hou ze warm.
  • Giet de sterk ingekookte gevogeltefond in de braadpan van de parelhoenfilets en laat even koken met de room.
  • Bindt eventueel wat bij met roux en giet er een geutje fine champagne bij.
  • Serveer met enkele kroketjes.