Sint-Jacobsnoot met ganzenlever, witte kool en Porto
Porties 10 hapjes
Ingredienten
- 10 coquilles
- 10 stukjes ganzenleverpastei
- 1/8 witte kool
- 6 dadels gedroogde
- 1 dl gevogeltebouillon
- 1 dl porto witte
- 1 nootje boter boeren
- beetje olijfolie
- beetje balsamico azijn
Instructies
- Men snijdt de witte kool in een fijne julienne en mengen deze met wat olijfolie en de balsamiek azijn.
- Kruiden met peper en zout en bewaren in de koelkast.
- De dadels in stukken snijden.
- Bouillon en de Porto laat men ¾ inkoken en werken deze af met een nootje boter en peper en zout.
- De coquille bakt men in wat boter en olie en kruiden deze met peper en zout.
- Mooi kleuren en niet te lang bakken, anders wordt deze droog en smaakloos.
- Bediening:
- Men plaatst de coquille op een apero bordje en daarop een stukje foie gras, weinig witte kool en stukjes dadels.