Archieven

Niagra Falls -680-

Afdrukken

Niagra Falls

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 20 ml Mandarin Napoleon
  • 50 ml vodka
  • 25 ml limoensap
  • 6 ml suikersiroop
  • Canada Dry
  • ijs Gemalen

Instructies

  • Giet alle ingrediënten in een shaher
  • Vul een champagne flute hiermee
  • Doe ijs in het glas
  • Vul volledig met ginger ale
  • Garneer met een schijfje appelsien

Oester met pikante tomatensalsa -566-

Afdrukken

Oester met pikante tomatensalsa

Porties 12 hapjes

Ingredienten

  • 12 oesters
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels vodka
  • 1 eetlepel worchestersause
  • tabasco
  • blaadje selder of lava

Instructies

  • Verwijder het kroontje van de tomaten en pel ze. Snij de tomaat in vier, verwijder de pitten en snij de tomaat in brunoise. Doe de brunoise in een kom en overgiet met vodka.
  • Snipper de selderblaadjes en meng ze met de brunoise samen met worchestersause. Besprenkel met tabasco en breng op smaak met peso. Laat uurtje marineren. Voeg een lepeltje van de salsa bij de losgemaakte oester

Harvey wallbanger -416-

Afdrukken

Harvey wallbanger

Porties 1

Ingredienten

  • 4,5 cl vodka
  • 1,5 cl sinaasappelsap vers
  • 1 wolkje Galiano

Instructies

  • Meng de vodka met het sinaasappelsap.
  • Vul het glas met ijs en giet het mengsel erover.
  • Werk af met een wolkje Galiano.
  • Serveer met een sinaasappelpartje en roerstokje.

Aardbeien Romanov (recept Peter Goossens) -394-

Afdrukken

Aardbeien Romanov (recept Peter Goossens)

Porties 20

Ingredienten

  • 500 g vanille-ijs
  • 1 liter aardbeiencoulis
  • 2 cl vodka
  • _____Voor het schuim
  • 1 liter melk
  • 250 g bloemsuiker

Instructies

  • Meng het ijs met de coulis en de vodka tot een smeuïg geheel.
  • Verdeel over de glazen tot ca ¼ van de rand.
  • Mix voor het schuim de melk en de bloemsuiker op met een staafmixer.
  • Werk er het drankje mee af

Rubens -137-

Afdrukken

Rubens

Porties 6

Ingredienten

  • 10 cl Elixir d’Anvers
  • 10 cl vodka
  • 18 cl fruitsap vers
  • 6 cocktailkersjes
  • 6 schijfjes sinaasappels

Instructies

  • Schud de Elixir en de Wodka met ijs heel koud.
  • Versier de glazen met een suikerrand.
  • Verdeel de cocktail over de glazen en versier een prikker met de kers en de schijf sinaas.

Undercover -013-

Afdrukken

Undercover

Porties 1

Ingredienten

  • 2 cl vodka
  • 1 cl Grand Marnier
  • 3 cl sinaasappelsap
  • 3 cl ananassap
  • 2 Ijsblokjes
  • druppels grenadine
  • 1 stukje ananas
  • 1 cocktailkersjes
  • 1 cocktail prikkers

Instructies

  • Doe de vodka, de Grand Marnier, het sinaasappelsap en het ananassap in een mengglas met de ijsblokjes.
  • Meng met een roerstokje tot het drankje door en door gekoeld is.
  • Zeef het in een wijnglas en giet er een scheutje grenadine bij.
  • Steek 2 korte rietjes in het glas en garneer met een stukje ananas en een cocktailkersje aan een prikker.

Desiree -007-

Afdrukken

Desiree

Ingredienten

  • Pompelmoessap
  • 4 cl vodka
  • 1.5 cl liqueur d'abricots
  • 0.5 cl citroensap
  • tonic

Instructies

  • De vodka, abrikozenlikeur, pompelmoessap en citroensap mengen in een shaker.
  • Gieten in een coctailglas en aanlengen met tonic.