Zucotto
Ingredienten
- _____Lange vingers:
- 200 g eiwit
- 225 g suiker
- 175 g amandelen poeder
- 40 g bloem
- 1 vanillestokje
- 3 eetlepels amandelen geschaafd
- _____Zucotto:
- 50 g amandelen
- 50 g hazelnoten
- 150 g chocolade pure
- 600 ml slagroom
- 5 eetlepel poedersuiker
- 150 ml espresso
- 100 ml koffielikeur
- 25 g sinaasappel gekonfijte
- 100 g cacaopoeder
- _____Extra nodig:
- kom glazen
- folie plastic
- spuitzak
- spuitmondje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eiwitten en suiker tot stijve pieken.
- Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de bloem.
- Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven.
- Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
- Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met amandelen.
- Bak de lange vingers circa 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen
- Rooster de noten in de oven, laat ze afkoelen en hak ze grof.
- Snij de chocolade fijn en smelt 100 g chocolade.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel de noten, de gesneden chocolade en de sinaasappelsnippers door de slagroom.
- Bekleed een kom met plasticfolie en meng de espresso en likeur met elkaar.
- Dompel de lange vingers in het espressomengsel zodat ze zich volzuigen en zet ze tegen de rand en de bodem van de kom.
- Vul de kom met de helft van de vulling.
- Spatel de gesmolten chocolade door de rest van de vulling en schep de vulling in de kom. Vouw de folie dicht en druk goed aan.
- Laat de zucotto minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de zucotto uit de vorm en de folie en bestuif met cacaopoeder.