Quiche van pompoen en vacherin de fribourg
Porties 20
Ingredienten
- 1 bladerdeeg opgerolde
- 400 g pompoen gereinigd
- 100 g gruyère gemalen
- 120 g vacherin de fribourg
- 3 eieren
- 3 eidooiers
- 1/2 l room
- pezo
- muskaat
Instructies
- Men bekleed de taart vorm met het deeg en laten het bakpapier eraan
- Met een vork wat doorprikken
- De pompoen versnijdt men in niet te dikke dobbelsteentjes en koken deze gaar in gezouten water laten schrikken en in een handdoek laten uitlekken
- Daarna mengt men de eieren en de dooiers met room en de kruiden de 2 kazen erbij
- Dan legt men de pompoen op het deeg en overgieten met de room en …..
- Afbakken in een voorverwarmde oven op 120 à150 gr
- Op en rooster laten afkoelen daar anders de bladerdeeg wak wordt
- Bediening
- In een dentel papier of aperitief vormpjes
Notities
Dit kan warm lauw of koud bediend worden