Archieven

Zalm, hapje met gerookte zalm -586-

Afdrukken

Zalm, hapje met gerookte zalm

Porties 5 hapjes

Ingredienten

  • 150 g zalm gerookte
  • 100 g plattekaas
  • citroensap
  • bieslook
  • 2 lente uitjes
  • 20 sneetjes toastjes of frans brood

Instructies

  • De zalm in fijne julienne snijden
  • De bieslook fijn versnipperen
  • De lente uitjes fijn snijden
  • Beide kruiden mengen met de uitgelekte kaas wat citroensap erbij en wat peper en cayenne.
  • De zalm er onder spatelen en af smaken

Notities

Opgelet sommige gerookte producten kunnen goed gezouten zijn dus altijd opletten met het op smaak brengen van de gerechten Op toastjes verdelen en afwerken met een takje bieslook

Zalm, gerookte op een toastje met boursin -303-

Afdrukken

Zalm. Toastje met een rolletje gerookte zalm en boursin

Porties 4

Ingredienten

  • 1 snede zalm gerookte
  • beetje boursin kruiden
  • 4 toastjes fijne
  • takje dille of verse koriander

Instructies

  • De snede gerookte zalm bestrijken met de boursin en deze voorzichtig oprollen.
  • In de koelkast plaatsen om wat vast te worden.
  • In mooie ringen snijden en op een toastje leggen.
  • Bediening
  • Op een bordje met een dentelle, het toastje er op versierd met een blaadje groen.