Archieven

Meloen met gandaham 252-

Afdrukken

Meloen met gandaham

Porties 4

Ingredienten

  • 4 stukken meloen
  • 1 snede Gandhaham
  • 4 tandenstokers

Instructies

  • Men schilt de meloen en verdeelt deze in gelijke blokjes van ongeveer 1 ½ cm op 1 ½ cm.
  • De ham wordt in vier verdeeld, de meloen rondom gewikkeld en met een tandenstoker vast gehouden.
  • Bediening
  • Op een porseleinen lepeltje of gewoon op het bordje bij geplaatst.

Notities

De meloen moet rijp zijn, anders heeft hij geen smaak.

Kalfssneetje, opgerold op siciliaanse wijze -189-

Afdrukken

Kalfssneetje, opgerold op siciliaanse wijze

Porties 4

Ingredienten

  • 90 g kalf sneetje,fijne “escaloppes de veau” per persoon
  • 6 à 8 soeplepels olijfolie
  • 12 zwarte olijven ontpitte – fijn gehakt
  • 100 g chapelure
  • 100 g parmezan geraspte
  • 2 teentjes look geperste
  • 4 soeplepels peterselie Platte, fijngehakte
  • pezo
  • tandenstokers houten

Instructies

  • Het vlees zo plat mogelijk maken door het in plastiekfolie te doen en er met een (platte) bijl in het midden op te slagen (niet te hard) en een neerwaartse beweging maken (zoals bij de filet de sole).
  • Daarna het vlees langs beide kanten met olijfolie insmeren.
  • Met de gehakte olijven, chapelure, parmesan, look en peterselie maakt men een mengeling met een weinig water.
  • Het vlees goed in deze mengeling doen en oprollen zoals een blinde vink.
  • Het vlees vast prikken, kruiden en gaar grillen.
  • Indien nodig nog eens inwrijven met wat olie.

Kalfsvlees. Spiesje van rauw kalfsvlees -157-

Afdrukken

Kalfsvlees. Spiesje van rauw kalfsvlees

Porties 6

Ingredienten

  • 400 g kalf filet
  • 2 dl pistache olie
  • beetje pepermunt verse
  • 1 vanillestokje
  • 2 limoenen
  • 50 g pistachenoten
  • tandenstokers

Instructies

  • Snij het kalfsvlees in gelijke dobbelsteentjes van een drietal centimeters.
  • Ciseleer de muntblaadjes en voeg toe aan de olie.
  • Maal de pistachenoten fijn en voeg deze toe aan de olie.
  • Halveer de vanillestok en schraap het merg eruit en voeg ook bij de olie.
  • Prik een tandenstoker in de stukjes vlees en leg ze in de olie.
  • Kruid met peper en zout en zet het geheel gedurende een uurtje in de koelkast om te marineren.
  • Haal uit de koelkast en rasp er de limoen over.
  • Serveer op een bordje.