Archieven

Oesters met gember

Oesters met gember
Recept Afdrukken
Porties
5 pers
Porties
5 pers
Oesters met gember
Recept Afdrukken
Porties
5 pers
Porties
5 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Oesters openen
  2. Gember fijn raspen. Azijn, oliën, soja saus, citroen sap, de zestes en de gember mengen. Over de oesters verdelen. Afwerken met de zalmeitjes
  3. Bord afwerken met microsla en de wakame

Hert, carpaccio met ruccolapesto, parmesaanse kaas en pijnboompitten -767-

Hert, carpaccio met ruccolapesto, parmesaanse kaas en pijnboompitten
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Hert, carpaccio met ruccolapesto, parmesaanse kaas en pijnboompitten
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Instructies
  1. Dag ervoor :
  2. Leg de pijnboompitjes op een bakplaat en rooster ze in een voorverwarmde oven van 180º C gedurende ongeveer 5 minuten.
  3. Laat de pijnboompitjes afkoelen.
  4. Was intussen de ruccola en droog ze in een slacentrifuge.
  5. Houd de helft van de ruccola apart als garnering en doe de andere helft in een voor de keukenmixer geschikte kom.
  6. Voeg de helft van de pijnboompitten, de helft van de Parmesaanse kaas en de olijfolie toe aan de ruccola en maal dit fijn tot er een homogene pesto ontstaat.
  7. Bewaar deze pesto tot gebruik in de koelkast.
  8. Giet de rode wijn en de porto in een pan en voeg hieraan de suiker toe.
  9. Laat het geheel inkoken tot een stroperige massa.
  10. Laat de rode wijnsiroop afkoelen en bewaar deze tot gebruik in de koelkast.
  11. Bereiding zelf, ongeveer 10 minuten :
  12. Leg een sneetje hertenrug tussen twee royale stukken stevig plasticfolie en plet de hertenrug zo dun mogelijk met een stevige keukenbijl of een steelpan.
  13. Leg het geplette stuk hertenrug op een koud bord. Herhaal dit bij de overige sneetjes hertenrug.
  14. Kruid de hertencarpaccio met wat zout en vers gemalen peper.
  15. Verdeel de voorbereide ruccolapesto over het vlees en bestrooi deze vervolgens met de resterende geroosterde pijnboompitjes.
  16. Maak met behulp van een kaasschaaf of een dunschiller mooie krullen van de overgebleven Parmesaanse kaas en leg deze op het vlees
  17. Giet tenslotte de rode wijnsiroop over de hertencarpaccio’s.

Zwarte woud taart

Zwarte woud taart
Recept Afdrukken
Porties
1 taart
Porties
1 taart
Zwarte woud taart
Recept Afdrukken
Porties
1 taart
Porties
1 taart
Ingrediënten
Instructies
  1. De oven voorverwarmen op 180°. De springvorm inboteren en bebloemen
  2. De eidooiers samen met de fijne suiker opkloppen tot we een mooie homogene witte massa bekomen De gezeefde bloem en cacaopoeder met een spatel onder spatelen
  3. De eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw kloppen en eveneens onder spatelen
  4. Alles in de bakvorm doen en een 20 min afbakken Laten afkoelen op een roostertje
  5. Het kersensap laten inkoken eventueel met wat maïzena binden de kersen erbij en een weinig kirsch. Laten afkoelen
  6. De room met de bloemsuiker stijfkloppen
  7. De bittere chocolade in krullen trekken met een fijn schiller
  8. De taart in het midden door snijden en beide kanten een weinig besprenkelen met de kirsch. Bedekken met de room De kersen zonder sap erop en terug dicht vouwen
  9. De rest van de room verdelen over de gehele taart. Afwerken met enkele kersen en de gekrulde chocolade

Filo deeg rol met appel rozijnen en peperkoek en kaneelroom

Filo deeg rol met appel rozijnen en peperkoek en kaneelroom
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Filo deeg rol met appel rozijnen en peperkoek en kaneelroom
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. De oven voorverwarmen op 180°
  2. De appeltjes schillen en in dobbelsteentjes snijden. De rozijntjes in wat rum weken De peperkoek eveneens in dobbelsteentjes snijden
  3. Een pan warmen. Wat boter smelten en daarin de appel stukjes stoven de suiker erbij en wat laten stoven. De rozijnen en de peperkoek toevoegen en een weinig stoven. Uit de pan halen zodat deze niet verder garen
  4. Een ovenplaat met bakpapier bekleden
  5. De filo deeg in vierkanten versnijden. Inborstelen met wat lopende honing, daarop de mengeling van de appels en mooi toe rollen Ervoor zorgend dat alles mooi dicht is
  6. Afbakken in de oven tot deze mooi goudbruin en krokant zijn
  7. De room opkloppen met wat kaneelpoeder naar smaak
  8. Op een bord schikt men twee rolletjes en doen er een lepeltje room op men kan deze ook apart bij serveren

Vanille ijs, rode vruchten, brownies, amandelkoekjes, merengue en limoen-room

Vanille ijs, rode vruchten, brownies, amandelkoekjes, merengue en limoen-room
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Vanille ijs, rode vruchten, brownies, amandelkoekjes, merengue en limoen-room
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten

Viskoekjes. Thaise tod man pla

Viskoekjes. Thaise tod man pla
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Viskoekjes. Thaise tod man pla
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Pureer de vis en garnalen in de keukenmachine.
  2. Voeg djeroek peroet, basilicum, currypasta vissaus, suiker en limoensap toe en draai nog even.
  3. Kook de boontjes ca. 1 minuut in ruim kokend water. Spoel ze dan direct koud af.
  4. Meng de boontjes, de lente-ui en het vismengsel
  5. Maak met natte handen platte koekjes, haal ze door de bloem.
  6. Bak ze in veel olie aan beide kanten goudbruin.
  7. Dipsaus
  8. Meng suiker, water, olie, azijn, vissaus en peper in een pannetje.
  9. Breng het aan de kook en laat het onafgedekt 5 minuten zachtjes koken.
  10. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Voeg dan komkommer en sesamzaad toe.
  11. Proeven! (zout, knoflook, peper, suiker?)
  12. Eventueel dikken met een beetje maizena en opnieuw laten koken.
Notities

Djeroek Poeroet (limoenblaadjes),Limoenblad, kafferlimoen blaadje, citroenblad, lime leaf, daun djeroek poeroet (Indonesië), bai makrut (Thailand)
Wat is het?
Het donkergroene, glanzende blad van de Kaffir limoen, een struik uit zuidoost Azië. De blaadjes groeien altijd met zijn tweetjes, als een tandem aan de takken. (foto). De blaadjes ruiken en smaken heel duidelijk naar frisse limoen.
Hoe te gebruiken?
Een of meer blaadjes in hun geheel meestoven in curries en soepen. Je eet ze daarna meestal niet op, kan wel, maar is niet gebruikelijk. In reepjes gesneden (zonder de nerf) in soepen of ter garnering op curries, salades, noem maar op. Verse blaadjes zijn het lekkerst, invriezen kan wel, maar eenmaal ontdooid verliezen ze snel hun aroma. Bovendien zijn ingevroren blaadjes meestal een beetje hard & taaiïg, geen probleem voor een curry.
Tips, weetjes & recepten
j
e kunt djeruk perut ook als kamer- of terrasplant houden
Gebruik diepvries limoenblaadjes
Land van herkomst: Thailand, etiket: Frozen Lime Leaves (citrus hystrix DC)

Valentijns gebak

Valentijns gebak
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Valentijns gebak
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. _________Voor de biscuit
  2. De eieren samen met de suiker en vanille opkloppen tot we een witgele brij bekomen
  3. De gezeefde bloem er beetje bij beetje voorzichtig onder spatelen
  4. Dit in de geboterde vorm doen en afbakken in een voor verwarmde oven op 2oo ° gedurende een 30 tal minuten
  5. _______Voor de afwerking
  6. De ananas in stukjes snijden en het sap wat inkoken en mengen met de gekozen drank
  7. De slagroom met de suiker opkloppen
  8. De koek in 2 snijden en de onderste laag besprenkelen met de jus. De stukjes ananas verdelen en bestrijken met de room
  9. Het bovenste gedeelte eveneens besprenkelen en terug op de onderste plaatsen
  10. De koek in smeren met de room en afwerken met schilfers chocolade en hartjes

Sabayon

Sabayon
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Sabayon
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Men mengt alle ingrediënten in een kookpan en men klopt dit op of op een zacht vuurtje of in In een bain marie
  2. Men moet een luchtig en vaste massa bekomen
  3. Moet onmiddellijk worden op gediend daar er veel kans is dat deze schift door vermenging van ei en alcohol
Notities

In een glas of ijs coupe Tips van de chef: Indien men er een bol ijs bij voegt bekomt men een sabayon opera

Orange Torrontes -718-

Orange Torrontes
Recept Afdrukken
Porties
6 porties
Porties
6 porties
Orange Torrontes
Recept Afdrukken
Porties
6 porties
Porties
6 porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak de siroop met alle ingredienten op ongeveer 100°
  2. Laat dit afkoelen in koelkast.
  3. Blend de wijn met de gekoelde siroop.
Notities

Bedien in een longdrinkglas al dan niet versierd met de seste.

Ananas, gekarameliseerd met kokosroom en gember.

Ananas, gekarameliseerd met kokosroom en gember.
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ananas, gekarameliseerd met kokosroom en gember.
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de kokosmelk, kokosroom, de suiker en de vanillezaadjes + gehalveerde stokken op een zacht vuur inkoken, opgelet, blijven roeren zodat dit niet aanbrandt.
  2. Voeg ook de geraspte gember toe en blijf roeren tot wanneer alles indikt.
  3. Op het laatste de vanillestokjes verwijderen en de gecondenseerde melk toevoegen om extra in te dikken.
  4. Laat afkoelen en zet 1 uur in koeling.
  5. Snij de ananassen in 4 gelijke delen, snij het vruchtvlees van de schil en snij in gelijke stukken, bestrooi ze veelvuldig met de rietsuiker.
  6. Brand de suiker af adhv een brandertje.
  7. Dien de gekarameliseerde ananas op en zet hierbij een potje met de kokos-gembercrème.
  8. Je kan dit alles ook nog eens decoreren met een blaadje verse munt en eventueel wat rode bessen.

Bananenmousse met speculaas

Bananenmousse met speculaas
Recept Afdrukken
Bananenmousse met speculaas
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. De gelatineblaadjes in koud water laten weken.
  2. De bananen prakken en deze goed fijn mixen.
  3. Eidooiers met de fijne suiker opkloppen en het eiwit stijf kloppen.
  4. Een weinig room warmen om met de uitgelekte gelatine te mengen, de rest van de room met de vanillesuiker eveneens opkloppen.
  5. De gemixte bananen, de advocaat, de gelatine en de opgeklopte eidooiers mengen
  6. Daarna het opgeklopte eiwit en als laatste de room toevoegen en voorzichtig mengen en afsmaken (met advocaat).
  7. Bediening:
  8. In glaasjes legt men een bodem van fijn verkruimelde speculaas en daarop ¾ bananenmousse.
  9. Laten opstijven in de koelkast.
  10. Voor het opdienen nog wat verkruimelde speculaas er over doen.
Notities

De geprakte bananen mengen met wat citroensap om de kleur te behouden. Geen uur op voorhand doen want dan helpt het citroensap niet meer!

Vijgentaartje met pistachenootjes en amandelspijs

Vijgentaartje met pistachenootjes en amandelspijs
Recept Afdrukken
Vijgentaartje met pistachenootjes en amandelspijs
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem en doe dit in een kom.
  2. Snij de boter in blokjes en doe deze bij de bloem, doe ook de basterdsuiker bij de bloem.
  3. Klop een ei en doe de helft van het geklopte ei bij de bloem.
  4. Kneedt nu alles een tijdje goed en stevig door zodat je een goed deeg krijgt.
  5. Als je lang genoeg kneedt blijft alles goed aan elkaar plakken. Verdeel het deeg in 2 bollen, zorg ervoor dat eentje bestaat uit ongeveer 3/4 van het deeg en de ander bestaat uit 1/4 van het deeg. Doe de andere helft van het geklopte ei bij het amandelspijs, in een andere kom, en meng dit goed. Leg op de onderkant van het bakblik bakpapier en vet de zijkanten in. Bekleedt nu de onderkant van het bakblik en een klein laagje van de zijkant (ongeveer 2 cm) met 3/4 van het deeg en druk dit goed aan. Verdeel nu het amandelspijs over het deeg.
  6. Was de vijgen en snij een kruis in de vijgen, zodat je 4 partjes krijgt.
  7. Zorg ervoor dat de partjes aan de onderkant nog aan elkaar vast blijven zitten, dus snij het kruis niet helemaal door. Verdeel de vijgen gelijkmatig over het amandelspijs en druk ze zachtjes aan. Maak kruimels van het overgebleven deeg en verdeel dit over en tussen de vijgen.
  8. Pel de pistachenoten en maak ze een beetje fijn, verdeel de pistache noten vervolgens over het taartje.
  9. Klop een ei en verdeel de helft over het taartje, gebruik hiervoor een kwastje. Zet de taart 25 – 30 minuten in de oven.
  10. Haal de taart er na 20 minuten uit om te kijken of deze al gaar is.
  11. Prik met een saté prikker aan de zijkant van de taart in het deeg en kijk of er iets aan blijft hangen, als dit niet het geval is, is het taartje gaar.
  12. Het is lekker als de bovenkant van het taartje een beetje bruin gekleurd is, maar pas op dat de vijgen niet verbranden, dus kijk regelmatig in de oven of dat het nog goed gaat.
  13. Laat de taart 10 minuten in het bakblik afkoelen en verwijder het bakblik.
Notities

Dit taartje is heerlijk als warm dessert, doe er een bolletje vanille-ijs bij en het is helemaal af! De combinatie van de smaken van het warme romige deeg, de zoete vijgen en het amandelspijs smaken heerlijk bij het koude vanille-ijs, dat smelt zodra het met het taartje in aanraking komt.

Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas

Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas
Recept Afdrukken
Porties
30 koekjes
Porties
30 koekjes
Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas
Recept Afdrukken
Porties
30 koekjes
Porties
30 koekjes
Ingrediënten
Instructies
  1. De oven voorverwarmen op 220°.
  2. Een bakplaat bekleden met een bakpapier.
  3. Voor de koekjes alle ingrediënten mengen maar op het laatste moment de boter en het ei.
  4. Een 10 tal min laten rusten, daarna met behulp van 2 thee lepeltjes kleine bolletjes maken niet te dicht tegen elkaar daar de koekjes bij het bakken uit zetten.
  5. Een vijftal minuten afbakken en daarna op de bakplaat wat laten rusten en als deze bijna koud zijn op taartringen plaatsen.
  6. Ondertussen pellen we de tomaten en verwijderen de pitjes waarna we ze in stukjes snijden.
  7. We leggen de tomaten blokjes met de puree, de azijn, de chili en de suiker in een kom en laten een 20 tal min op een zacht vuurtje trekken en dikken.
  8. Af en toe roeren en afsmaken. Men bestrijkt de koekjes met de chutney en versiert met punten kaas .

Irish Coffee taart

Irish Coffee taart
Recept Afdrukken
Irish Coffee taart
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm) Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
  2. Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en voeg dan 50 g van de suiker toe.
  3. Voeg de whiskey toe en laat het mengsel afkoelen. Klop 11/2 dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de verse kaas met een mixer glad. Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
  4. Klop het koffie mengsel erdoor en laat het mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem
  5. Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van deslagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.
  6. Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.

Rijstnoedelsoep met kip -690-

Rijstnoedelsoep met kip
Recept Afdrukken
Rijstnoedelsoep met kip
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de kip. Snij de ui in stukken.
  2. Bak steranijs, gember, kaneelstokjes, kruidnagels even in een pan met anti-kleeflaag. Gebruik hiervoor geen vetstof.
  3. Giet 3 liter water in een pot en breng aan de kook.
  4. Leg de kip, ui en radijs in het water. Zet op een klein vuur en schuim af.
  5. Voeg de gember, steranijszaad, kruidnagels, en kaneelstokjes toe.
  6. Laat gedurende 1 uur op een klein vuur koken. De kip is gaar als het vlees makkelijk van de beentjes valt.
  7. Vis de kip uit het kookvocht. Verdeel het vlees in kleine stukjes.
  8. Houd apart.
  9. Week de rijstnoedels gedurende 30 minuten in lauw water. Breng water aan de kook.
  10. Doe de geweekte noedels gedurende 30 seconden in het kokende water.
  11. Schep de noedels eruit met een zeef.
  12. Leg de gekookte rijstnoedels in een grote soepkom.
  13. Leg de gekookte kip er bovenop en overgiet met de gezeefde, kokende bouillon.
  14. Garneer met korianderblaadjes, lente-ui en zwarte bonensaus.

Zucotto

Zucotto
Recept Afdrukken
Zucotto
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eiwitten en suiker tot stijve pieken.
  2. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de bloem.
  3. Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven.
  4. Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
  5. Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met amandelen.
  6. Bak de lange vingers circa 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen
  7. Rooster de noten in de oven, laat ze afkoelen en hak ze grof.
  8. Snij de chocolade fijn en smelt 100 g chocolade.
  9. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel de noten, de gesneden chocolade en de sinaasappelsnippers door de slagroom.
  10. Bekleed een kom met plasticfolie en meng de espresso en likeur met elkaar.
  11. Dompel de lange vingers in het espressomengsel zodat ze zich volzuigen en zet ze tegen de rand en de bodem van de kom.
  12. Vul de kom met de helft van de vulling.
  13. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van de vulling en schep de vulling in de kom. Vouw de folie dicht en druk goed aan.
  14. Laat de zucotto minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  15. Haal de zucotto uit de vorm en de folie en bestuif met cacaopoeder.

Konijnenbil, in Chimay verdronken

Konijnenbil, in Chimay verdronken
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Konijnenbil, in Chimay verdronken
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. We kleuren de billen in wat vetstof mooi bruin en kruiden deze met peper en zout.
  2. De gereinigde uien snijdt men in schijfjes en kleurt deze eveneens aan.
  3. Legt ze samen met de billen in een stoofpot en laat deze in de Chimay met wat tijm en laurier gaar stoven.
  4. Als de billen gaar zijn bindt men de saus met wat demi glace poeder en laat deze nog eventjes stoven.
  5. Men smaakt af en voor het opdienen giet men er nog wat Chimay bij en laat nogmaals doorkoken.
  6. De worteltjes worden gereinigd en goed gewassen.
  7. Daarna gaar gestoofd in wat boter, suiker, water en een blaadje laurier (men laat er een weinig groen aan).
  8. De aardappelen worden in de schil in kokend gezouten water bijna gans gaar gekookt, waarna men deze dan pelt en in schijven snijdt van ongeveer 1 cm.
  9. De prei wordt gewassen en in rondellen gesneden.
  10. Men kleurt de aardappelen aan in wat boter en olijfolie, men kruidt deze dan met wat peper en zout
  11. Voegt de rauwe prei aan toe.
  12. Men bakt alles gaar, er op lettend dat men de aardappelen in mooie schijven behoudt en er geen puree van maakt.
  13. Op het laatste voegt men er een beetje kurkuma aan toe en dit laat men dan eens mee bakken.
  14. Bediening:
  15. Op een warm plat bord.
  16. Bovenaan legt men de aardappelen, met ernaast de worteltjes in de vorm van een bussel.
  17. De konijnen bil onderaan het bord en rijkelijk overgoten met de saus. Men werkt af met een beetje gehakte peterselie.
  18. Tips van de chef:
  19. Een stoofpotje komt altijd beter tot zijn recht als het een nachtje gerust heeft.
  20. De Chimay kan vervangen worden door een andere trappist of een ander bier van een betere kwaliteit.

Sushi met tonijn en zalm

Sushi met tonijn en zalm
Recept Afdrukken
Porties
25 porties
Porties
25 porties
Sushi met tonijn en zalm
Recept Afdrukken
Porties
25 porties
Porties
25 porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rijst gaar en meng er de azijn, de suiker, peper en zout door.
  2. Hak de lente uitjes, gember en de koriander en meng door de rijst.
  3. De vissen versnijden we in lange repen.
  4. De nori blaadjes beleggen met de rijst, daarop de vis en met behulp van een bamboe matje strak op rollen.
  5. In de koelkast laten afkoelen, snijden .
  6. Serveren met wat wasabi en apart soja saus.

Cheesecake met aardbeien

Cheesecake met aardbeie
Recept Afdrukken
Cheesecake met aardbeie
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter. Maal de Amaretti koekjes en hazelnoten fijn in de keukenrobot.
  2. Roer er de gesmolten boter onder.
  3. Bekleed een ronde vorm (20 cm diameter) met plastiekfolie en bedek met de notenmengeling. Druk goed aan.
  4. Warm de Amaretto op en smelt hierin de geweekte gelatine.
  5. Klop de room half op.
  6. Roer de suiker en vanillesuiker door de platte kaas en meng met de zure room.
  7. Voeg de opgeklopte room bij de kaas en roer er dan de lauwwarme Amaretto onder.
  8. Giet de kaas op de notenmengeling en laat minstens 1 u. afgedekt opstijven in de koeling.
  9. Afwerking:
  10. Snijd de aardbeien in vier en laat in de poedersuiker en balsamico marineren.
  11. Haal de taart uit de vorm en leg op een groot, plat bord. Werk af met de aardbeien.

Gehakt, humus Texmex

Gehakt, humus Texmex
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Gehakt, humus Texmex
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Ui en vlees bakken, 20min
  2. Look, specerijen, suiker, pezo 10 min onder deksel
  3. Voeg bouillon en concentraat aan toe, 10 min
  4. Serveer met guacomole, tomaat – koriander salsa
  5. Partjes brood, chili saus, geraspte kaas

Chilisaus, groene

Chilisaus, groene
Recept Afdrukken
Chilisaus, groene
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Alles in den blender
  2. afsmaken

Spitskool met courgette .

Spitskool met courgette .
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Spitskool met courgette .
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. oven op 150° celcius
  2. rode ui en zoete aardappelen mengen met olie, suiker en look . kruiden met pezo en tijm
  3. in een andere ovenschaal kool en courgette, olie, look, pezo , salie
  4. meng groenten. Smaak af met citroensap, pezo en platte peterselie
  5. laat +/- 1 h stoven

Clili con carne met humus

Clili con carne met humus
Recept Afdrukken
Clili con carne met humus
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Olie verhitten
  2. Ui bakken +/- 5 minuten lichtjes bruin