Archieven

Zwarte woud taart -752-

Zwarte woud taart
Recept Afdrukken
Porties
1 taart
Porties
1 taart
Zwarte woud taart
Recept Afdrukken
Porties
1 taart
Porties
1 taart
Ingrediënten
Instructies
  1. De oven voorverwarmen op 180°. De springvorm inboteren en bebloemen
  2. De eidooiers samen met de fijne suiker opkloppen tot we een mooie homogene witte massa bekomen De gezeefde bloem en cacaopoeder met een spatel onder spatelen
  3. De eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw kloppen en eveneens onder spatelen
  4. Alles in de bakvorm doen en een 20 min afbakken Laten afkoelen op een roostertje
  5. Het kersensap laten inkoken eventueel met wat maïzena binden de kersen erbij en een weinig kirsch. Laten afkoelen
  6. De room met de bloemsuiker stijfkloppen
  7. De bittere chocolade in krullen trekken met een fijn schiller
  8. De taart in het midden door snijden en beide kanten een weinig besprenkelen met de kirsch. Bedekken met de room De kersen zonder sap erop en terug dicht vouwen
  9. De rest van de room verdelen over de gehele taart. Afwerken met enkele kersen en de gekrulde chocolade

Kaastaart met cuberdons -461-

Kaastaart met cuberdons
Recept Afdrukken
Kaastaart met cuberdons
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Eerste werk: de rode neuzen fijn hakken en smelten in 1,5 dl water.
  2. De taartbodem bedekken met boterpapier,
  3. De boter smelten en de fijn gestampte koekjes aan toevoegen. De bodem bedekken en goed aandrukken.
  4. Eidooiers en de suiker goed mengen. De platte kaas en de room en het vanille extract mengen en de room met de gesmolten gelatine erbij doen, goed mengen.
  5. De eiwitten tot sneeuw kloppen en mengen au ruban.
  6. Op de koekjes bodem verdelen en besprenkelen met de afgekoelde rode neuzen.