Archieven

Tonijn, gepaneerd -777-

Tonijn, gepaneerd
Recept Afdrukken
Porties
10 hapjes
Porties
10 hapjes
Tonijn, gepaneerd
Recept Afdrukken
Porties
10 hapjes
Porties
10 hapjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Tonijn in sashini, dunne plakjes, snijden.
  2. Wasabi en spjasaus mengen. De tonijn plakjes hiermee bestrijken.
  3. Crumble aanmaken. De wasabi erwten grof malen en mengen met de furikake mix
  4. De tonijn paneren in de crumble Op stokjes steken en afwerken met de gemarineerde gember.

Zalmtartaar met waterkers -684-

Zalmtartaar met waterkers -684-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Zalmtartaar met waterkers -684-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak de waterkers en de tuinkers schoon in koud water. Zorg ervoor dat er geen zand of aarde in achterblijft. Laat de sla goed uitlekken.
  2. Gebruik ontvelde zalmfilet voor dit gerecht. Versnij de zalm zeer fijn met een vlijmscherp mes.
  3. Let op: Doe de zalm niet in een blender of hakmolen, want dan krijg je puree.
  4. Techniek: Snij de zalm eerst in repen. Snij deze repen op hun beurt nog eens in reepjes, en snij die tenslotte in hele kleine stukjes.
  5. Tip: Voor een licht gerookte toets in dit gerecht, kan je een klein beetje gerookte zalm fijnsnijden en mengen onder de verse zalm.
  6. Doe de vis in een mengschaal en voeg er zeer fijn gesnipperde sjalot en bieslook aan toe.
  7. Voeg een beetje graanmosterd toe, een scheutje olijfolie en enkele druppels sojasaus. (De sojasaus zorgt voor een lichte zoute toets, dus gebruik geen extra zout.)
  8. Meng alle ingrediënten en voeg een scheutje vers citroensap toe.
  9. Proef en voeg naar smaak wat peper toe. Meng de tartaar en zet opzij.
  10. Voor het sausje voeg je een schep pittige mierikswortel (gepureerd), de zure room, een beetje verse yoghurt en vers citroensap samen. Meng alles met wat peper van de molen en een snuifje zout.
  11. Snij een stuk van de daikon in flinterdunne schijfjes. Snij deze op hun beurt in heel fijne reepjes julienne.
  12. Schil de appel en snipper ook deze in heel fijne reepjes.
  13. Hak enkele walnoten fijn.
  14. Doe de waterkers, de tuinkers, de daikon (of radijs), de appel en de stukjes walnoot in een slakom. Meng de sla voorzichtig met de hand, zodat je de slablaadjes niet beschadigt.
  15. Verwarm de oven voor op 160°C.
  16. Druk met een brede dresseerring rondjes uit het brood (1 per persoon).
  17. Leg de sneetjes brood op een ovenschaal met een vel bakpapier of een siliconenmatje.
  18. Sprenkel over elk broodje enkele druppels olijfolie en toast ze gedurende enkele minuten in de oven (160°C).
  19. Druppel wat ciderazijn en notenolie over de sla. Voeg wat peper van de molen toe en meng de sla zorgvuldig met de hand.
  20. De afwerking:
  21. Plaats op elk bord een warme toast. Plaats de dresseerring over de toast en schep hierin wat zalmtartaar. Druk het mengsel voorzichtig aan met de bolle kant van de lepel.
  22. Werk het voorgerechtje af met een toefje sla bovenop de tartaar.
  23. Verwijder de ring en druppel een lepeltje van de saus rond het gerechtje.

Sushi met tonijn en zalm -675-

Sushi met tonijn en zalm
Recept Afdrukken
Porties
25 porties
Porties
25 porties
Sushi met tonijn en zalm
Recept Afdrukken
Porties
25 porties
Porties
25 porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rijst gaar en meng er de azijn, de suiker, peper en zout door.
  2. Hak de lente uitjes, gember en de koriander en meng door de rijst.
  3. De vissen versnijden we in lange repen.
  4. De nori blaadjes beleggen met de rijst, daarop de vis en met behulp van een bamboe matje strak op rollen.
  5. In de koelkast laten afkoelen, snijden .
  6. Serveren met wat wasabi en apart soja saus.

Preirolletjes met geitenkaas en soja saus -528-

Preirolletjes met geitenkaas en soja saus
Recept Afdrukken
Porties
15 hapjes
Porties
15 hapjes
Preirolletjes met geitenkaas en soja saus
Recept Afdrukken
Porties
15 hapjes
Porties
15 hapjes
Ingrediënten
Instructies
  1. We verwijderen de blaadjes van de prei één per één, wassen deze en leggen deze in kokend gezouten water en daarna onmiddellijk in ijswater, waarna we ze op een handdoek laten drogen.
  2. Men mengt de geitenkaas een beetje met een vork zodat we deze beter kunnen bewerken, daarna nemen we een blaadje prei doen er een lepeltje kaas op en maken een klein rolletje. Men steekt er een prikje in zodat ze mooi blijven. De twee zijkanten versieren we met wat preischeuten.
Notities

Op een bordje met een potje soja saus apart.

Kip, filodeeg rolletje -511-

Kip, filodeeg rolletje
Recept Afdrukken
Porties
10 hapjes
Porties
10 hapjes
Kip, filodeeg rolletje
Recept Afdrukken
Porties
10 hapjes
Porties
10 hapjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Men kookt de kip gaar en versnijdt ze in kleine reepjes, die men dan in de sojasaus een weinig laat marineren.
  2. de groentjes snijden we in een fijne julienne en bakken deze in wat olijfolie aan. Kruiden met peso en curry. Daarna, de kip erbij en afsmaken.
  3. van de fillobladeren maakt men rechthoeken, niet te groot.
  4. We smeren deze in met olijfolie en doen er dan wat vulsel in, mooi oprollen en de zijkanten goed dicht doen .
  5. Voor gebruik afbakken in de friteuse of oven
Notities

op een bordje met een dentelle papier met een potje soja- en garnalen saus apart.

Forel, gerookte met pumpernickel en radijs -458-

Forel, gerookte met pumpernickel en radijs
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Forel, gerookte met pumpernickel en radijs
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Men snijdt het brood en de forel in gelijke stukken (3op3cm)
  2. De radijsjes wassen en in fijne schijfjes snijden
  3. De zure room en de mierikswortel mengen afkruiden met peper en soja saus
  4. Men smeert een zijde van het brood met de saus, daarop de radijsjes, terug wat saus en daarop de forel nog een weinig saus erop en bedekken met een sneetje brood
  5. Een prikker erin en opdienen, indien mogelijk met koude vodka

Pinda saus ( น้ำจิ้มไก่สะเต๊ะ) -450-

Pinda saus ( น้ำจิ้มไก่สะเต๊ะ)
Recept Afdrukken
Pinda saus ( น้ำจิ้มไก่สะเต๊ะ)
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Pinda’s malen in blender
  2. Kleine kookpot met zonnebloem olie op zacht vuur. Rode curry pasta en gemalen pinda’s toevoegen – suiker – gele curry – kokosmelk – geplette korianderwortel toevoegen - azijn en langzaam opwarmen.
  3. Eventueel mixen (zachter zonder pindabrokjes) als laatste room toevoegen proeven afsmaken

Pla sam rot ( ปลาสามรส) -448-

Pla sam rot ( ปลาสามรส)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Pla sam rot ( ปลาสามรส)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Tamarind in lauw water oplossen
  2. Vis in stukjes snijden en in kom leggen(marineren) met sojasaus – Maggi – kruidenmix – oestersaus – whisky (alles mengen en 10 min laten marineren.
  3. Ajuin in ringen snijden – paprika in repen snijden .
  4. Pan met zonnebloemolie Ajuin stoven – suiker – oestersaus – sambal oelek – sojasaus – Maggi goed roeren stroperige saus – tamarind toevoegen goed mengen.
  5. Vis in bloem en bakken in de frituur (afdeppen op keukenpapier dan in schotel en overgieten met saus.

Keng pet phed lynchee (แกงเผ็ดเป็ดลี้จี้) -447-

Keng pet phed lynchee (แกงเผ็ดเป็ดลี้จี้)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Keng pet phed lynchee (แกงเผ็ดเป็ดลี้จี้)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Ontdooide eendfilet bakken in de pan –daarna in stukjes snijden. Paprika in lange repen snijden.
  2. Kookpot zonnebloemolie opwarmen. rode curry pasta inmengen (vuur zachter) kokosmelk bijvoegen en roeren (geleidelijk)-3lepels lycheesap bijvoegen – sojasaus – suiker (proeven) bergamot bladen (nerf uithalen)
  3. proeven lychee toevoegen en paprika, eend en thaise basilicum als laatste inmengen.

Gai pad med ma muang ( ไก่ผัดเม็ดมะม่วง ) -454-

Gai pad med ma muang ( ไก่ผัดเม็ดมะม่วง )
Recept Afdrukken
Gai pad med ma muang ( ไก่ผัดเม็ดมะม่วง )
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Kipfilet in stukjes snijden in een kom mengen met –whisky- kipkruiden –oestersaus -Maggi – suiker –en gele curry.
  2. De Cashewnoten bakken in de frituur en laten drogen op keukenpapier.
  3. Champignons snijden –Ajuin snijden (niet te klein)–lente ui snijden – selder snijden.
  4. Wok of pan met zonnebloemolie opwarmen kip roerbakken samen met de ajuin – Champignons toevoegen- sojasaus –suiker- curry –maggi dit alles mengen. Room bijvoegen en proeven. Als laatste lente ui - selder en cashewnoten toevoegen.

Kauw Pad (ข้าวผัด) -447-

Kauw Pad (ข้าวผัด)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Kauw Pad (ข้าวผัด)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Rijst koken
  2. Wortelen snijden in kleine blokjes -ajuin in kleine blokjes.
  3. Wok met zonnebloemolie ajuin wortelen fruiten, ei toevoegen en mengen – rijst toevoegen. Op smaak brengen met oestersaus-
  4. Sojasaus -Maggi en suiker kruidenmix en erwten toevoegen roeren bij het bakken

Tom Yam Goong (ต้มยำกุ้ง) -444-

Tom Yam Goong (ต้มยำกุ้ง)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Tom Yam Goong (ต้มยำกุ้ง)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten

Kip Saté (ไก่สะเต๊ะ) -443-

Kip Saté (ไก่สะเต๊ะ)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Kip Saté (ไก่สะเต๊ะ)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Kipfilet in reepjes snijden en in een kom leggen;
  2. Whisky – curry poeder –kurkuma poeder –suiker -soja en oestersaus – kokosmelk mengen en laten marineren 10 min (room later toevoegen en nog eens 5 min wachten)
  3. Kip op de saté stokjes steken.

Keow (เกียวทอด) -442-

Keow (เกียวทอด)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Keow (เกียวทอด)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Gehakt mengen met kipfilet idem loempia
  2. Wortel raspen- surimi in stukjes snijden en losmaken
  3. In vijzel korianderwortel peperbolletjes en look teentjes tot pasta verwerken.
  4. Vleesmengsel mengen met surimi –wortel- en pasta (ijzel) kruiden met Maggi –sojasaus –oestersaus -kruidenmix als laatse erwten toevoegen.
  5. Deel losmaken en buideltjes vormen -vullen

Oesters, platte Zeeuwse met foreleitjes en Japanse vinaigrette -421-

Oesters, platte Zeeuwse met foreleitjes en Japanse vinaigrette
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Oesters, platte Zeeuwse met foreleitjes en Japanse vinaigrette
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng alles voor de vinaigrette. Verdeel over de oesters. Verdeel de foreleitjes over de oesters. Bestrooi met bieslook.

Kippenfilet in filodeeg rolletje met sojasaus -383-

Kippenfilet in filodeeg rolletje met sojasaus
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Kippenfilet in filodeeg rolletje met sojasaus
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Instructies
  1. men kookt de kip gaar en versnijdt deze in kleine reepjes die men dan wat marineert in de soyasaus
  2. de groentjes snijdt men in fijne julienne en bakken deze eens in wat olijfolie aan kruiden met peso en curry
  3. de kip erbij en afsmaken
  4. van de filobladeren maakt men rechthoeken niet te groot
  5. smeren deze in met olijfolie en doen er dan wat vulsel in
  6. mooi oprollen en de zijkanten goed dicht doen
  7. voor gebruik afbakken in de friteuse
  8. Bediening
  9. op een bordje met een dentelle papier met een potje soya en garnalen saus apart

Kalkoenrolletjes, gemarineerd -10-

Kalkoenrolletjes, gemarineerd
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Kalkoenrolletjes, gemarineerd
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop de kalkoenfilet plat met lemmet van een koksmes en snijd ze in dunne reepjes van ongeveer 5cm lang
  2. Maak een marinade met sojasaus, droge sherry, een snuifje chilipoeder en honing.
  3. Laat de reepjes hierin 30 minuten marineren.
  4. Rol ze op en steek ze op een cocktailprikker.
  5. Bak ze 10 minuten in een oven op 200°C.
  6. Af en toe de kalkoenptikker eens omdraaien.

Eendenborst, gerookte met kruidig slaatje -2-

Eendenborst, gerookte met kruidig slaatje
Recept Afdrukken
Porties
10 pers
Porties
10 pers
Eendenborst, gerookte met kruidig slaatje
Recept Afdrukken
Porties
10 pers
Porties
10 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. De kweeperen schillen en in brunoise snijden en vervolgens aanstoven in hete boter, bestrooien met suiker en blussen met sinaasappelsap.
  2. De kruiden allemaal wassen, plukken en samen vermengen met de overige ingrediënten van de salade.
  3. Voor de turfvinaigrette moet men alle benodigdheden samen vermengen.
  4. De eendenborst zeer dun snijden.