Snoekbaars, op vel gebakken met sausje van violette mosterd
Porties 4
Ingredienten
- 800 g snoekbaars
- 600 g spinazie jonge
- 4 tomaten dikke of 8 gewone
- aardappelen
- 1 ui
- look
- olijfolie
- boter
- pezo
- muskaatnoot.
- Mosterd Violette
- witte wijn
- visfumet
- 2,5 dl room
Instructies
- De vis eerst ontschubben en wassen, goed drogen.
- Enkele inkepingen geven in de velkant, zodat deze zo weinig mogelijk krimpt en de kruiden beter kunnen indringen.
- We bakken alleen op de velkant en kruiden met peper en zout, waarna we hem verder laten garen in de oven (moet mooi glanzend zijn is anders veel te droog).
- De spinazie wassen en op het laatste moment in wat boter met een fijn versnipperde ui en wat look stoven. Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
- De tomaten worden uitgehaald, gekruid met peper en zout en opgevuld (spuitzak) met een smeuïge puree opgewerkt met een goede olijfolie, in plaats van boter, en wat room.
- De saus is een witte wijn saus afgewerkt met violette mosterd.
- Bediening
- Op een warm plat bord opdienen.
- Eerst een beetje spinazie, de vis met de velkant naar boven er op, wat saus errond en de opgevulde tomaat erbij.