Noorse skrei, geroosterde met uienkrokantje
Ingredienten
- 4 stukken skrei Noorse
- 2 aardappelen
- 4 uien grote
- 1/2 l rode wijn
- 1 eetlepel wijnazijn rode
- 2 eetlepels honing
Instructies
- Hak de uien fijn, laat ze zweten in olijfolie.
- Voeg de rode wijn toe en laat tot 3/4 inkoken.
- Voeg de rode wijnazijn toe en breng opnieuw aan de kook.
- Voeg de honing toe en laat gedurende 1/2 uur op zacht vuur koken.
- Rasp de aardappelen, maak twee platte koeken van ongeveer 7 cm diameter en bak ze in een goed warme pan. Ze moeten zacht zijn vanbinnen en krokant aan de buitenkant.
- Spreid de uienconfituur over een koek en sluit af met de tweede.
- Kruid de vis en bak in een warme pan.
- Bediening
- Serveer de stukken skrei met een vierde van de knapperige aardappelkoek met de gekonfijte uien.