Archieven

Fruitsla, exotische met mascarponecrème

Exotische fruitsla met mascarponecrème
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Exotische fruitsla met mascarponecrème
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Halveer het vanillestokje in de lengte. Schraap er de zaadjes uit. Voeg ze samen met 3 el suiker toe aan de mascarpone en klop los. Klop de slagroom stijf en schep door de kaascrème. Zet koel weg.
  2. Schil de sinaasappelen à vif met een scherp mes en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Halveer de granaatappel, breek in stukken en maak de pitjes los. Meng al het fruit in een kom.
  3. Meng het opgevangen sinaasappelsap met 1 el suiker en het citroensap. Schenk bij de fruitsalade.
  4. Verkruimel de koekjes. Spoel de vijg en snij ze in vieren.
Notities

Schep de fruitsalade in hoge glazen. Lepel de mascarponecrème erover en werk af met verkruimelde koekjes, vijg en munt.

Kippenborst, lepeltje met sinaasappel en munt

Kippenborst, lepeltje met sinaasappel en munt
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Kippenborst, lepeltje met sinaasappel en munt
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Ingrediënten
Instructies
  1. Men pelt de sinaasappel à vif en snijdt deze dan in kwartjes, daarna versnijdt men de kwartjes in 3 à 4 stukjes naargelang de grote en dikte.
  2. De kippenfilet snijdt men in blokjes van 1 cm op 1 cm, waarna men deze, met de kippenkruiden en een weinig olijfolie, een tijdje laat marineren.
  3. De munt blaadjes versnijdt men in een mooie julienne.
  4. Op het laatste ogenblik bakt men de kip in een weinig boter goudbruin.
  5. Eens gaar, doet men er de stukjes sinaasappel en de munt bij.
  6. Eventjes laten opstoven en, na een goede draai van de pepermolen, opdienen .
  7. Bediening
  8. Op een porseleinen lepeltje of in een porseleinen potje.
Notities

De kip niet te taai laten worden . Munt op het laatste moment bijvoegen voor het behoud van de kleur.

Roomijs met aardbeien Romanoff

Roomijs met aardbeien Romanoff
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Roomijs met aardbeien Romanoff
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Instructies
  1. Los een soeplepel fijne suiker op in het sinaasappelsap en het citroensap.
  2. Prak de helft van de aardbeien door het sap.
  3. Voeg er de grand marnier aan toe.
  4. Klop de slagroom half op en werk deze ook onder het vocht.
  5. Voeg de overige aardbeien toe en laat deze in de saus een tijdje marineren.
  6. Men snijdt 1 aardbei per persoon in waaiers als garnituur.
  7. Bediening
  8. Op een koud bord schikt men in het midden twee bolletjes ijs, leg er de gemarineerde aardbeien rond en daarna naperen met de saus.
  9. Men werkt af met een aardbei in waaiervorm.
Notities

De aardbeien na het wassen zo snel mogelijk uit het water halen en op een doek laten drogen. Eventueel kan men de grand marnier vervangen door wodka.

Sinaasappel, carpaccio met framboosje en honing

Sinaasappel, carpaccio met framboosje en honing
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Sinaasappel, carpaccio met framboosje en honing
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de sinaasappel à vif en snij deze in dunne schijfjes.
  2. Verwijder de pitjes.
  3. Men maakt een vinaigrette van de honing en de olijfolie en parfumeert deze met een scheutje cassis.
  4. Men pureert 50g frambozen en voegt deze aan de dressing toe.
  5. Bediening
  6. Men schikt de schijfjes sinaasappel op een koud bord en napeert deze met de dressing.
  7. Men versiert met de rest van de frambozen en enkele stukjes muntblaadje.
Notities

Men kan er altijd een bolletje vanille ijs bijvoegen maar dit is geen absolute must. Dranktip: een likeur op basis van sinaasappel.

Rubens

Rubens
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Rubens
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Instructies
  1. Schud de Elixir en de Wodka met ijs heel koud.
  2. Versier de glazen met een suikerrand.
  3. Verdeel de cocktail over de glazen en versier een prikker met de kers en de schijf sinaas.

Eend. Wilde eend met perzik en sinaasappelsaus

Eend. Wilde eend met perzik en sinaasappelsaus
Recept Afdrukken
Porties
5
Porties
5
Eend. Wilde eend met perzik en sinaasappelsaus
Recept Afdrukken
Porties
5
Porties
5