Scampi en asperges in kokosmelk met milde kerrie
Porties 4 pers
Ingredienten
- 5 scampi's niet gepelde tijgerscampi's per persoon
- 300 g asperges witte , vers of diepvries
- 0,2 l kokosmelk blik
- 1/4 blokje visbouillon
- 1 eetlepel boter
- look
- Ajuin
- 1 eetlepel kerrie Topaz
- 1/4 potje bieslook verse
- 3 takjes koriander verse
- pezo
- sausbinder
Instructies
- - Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
- - Snipper de koriander grof.
- - Snipper het bieslook fijn, u hebt 1 eetl. nodig.
- - Asperges snijden in 3 à 4 stukken.
- Verse asperges schilt u eerst met een dunschiller, van onder de kop naar beneden.
- (diepgevroren asperges eerst oppervlakkig ontdooien)
- Bereiding (15 min.)
- Vooraf:
- 1. Visbouillon maken. De look en de sjalot doorschijnend aanbakken in boter, de harnassen even mee in de pan.
- Het blokje visbouillon toevoegen samen met een beetje water en effen doorkoken.
- Zeven en behouden.
- 2. Smelt de boter in een kookpan/wok en doe er de stukken asperge in. Roer om en voeg de kokosmelk, visbouillon en de kerrie toe.
- Breng op smaak met peper, een weinig zout.
- Laat onafgedekt zachtjes sudderen gedurende 8 min.
- Moment zelf
- 4. Bak de scampis in boter en voeg ze bij de asperges.
- Bind, naar gewenst dikte, lichtjes met sausbinder.
- 5. Voeg het gesnipperde bieslook en de gesnipperde koriander toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Notities
Versier met wat grof gehakte koriander en geef er een minibroodje bij .