Archieven

Kip Saté (ไก่สะเต๊ะ) -443-

Afdrukken

Kip Saté (ไก่สะเต๊ะ)

Porties 4

Ingredienten

  • 2 kg kip filet
  • 1/2 kofielepel Curry poeder gele
  • 1/2 kurkuma
  • 3 soeplepels suiker kristal
  • 1 kofielepel Kruidenmix rosdee Ch W
  • 1 blik kokosnootmelk koken
  • 1 soeplepel Oestersaus
  • 1 soeplepel maggi
  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 fles room
  • 1 koffielepel Whisky
  • satéstokjes

Instructies

  • Kipfilet in reepjes snijden en in een kom leggen;
  • Whisky – curry poeder –kurkuma poeder –suiker -soja en oestersaus – kokosmelk mengen en laten marineren 10 min (room later toevoegen en nog eens 5 min wachten)
  • Kip op de saté stokjes steken.

Seranoham. “Tetillafrito” met seranoham en Salsa Creool -351-

Afdrukken

Seranoham. “Tetillafrito” met seranoham en Salsa Creool

Porties 4

Ingredienten

  • 4 stukjes Tetillakaas Spaans, van 2x2x2cm
  • 2 sneetjes ham serano, in twee gesneden
  • bloem
  • ei
  • panko Japans broodkruim
  • 4 satéstokjes
  • olie om te frituren
  • Salsa Creool

Instructies

  • Rol de seranoham rond de Tetillakaas en bevestig met een satéstokje.
  • Paneer de kaasstokjes in eerst bloem, vervolgens in ei en laatst in japans broodkruim. Frituur de kaasstokjes in olie op 180°C tot goudbruin en laat uitlekken.
  • Serveer met Salsa Creool.