Gehaktballetjes, Marokaanse met humus
Porties 4 personen
Ingredienten
- 125 g broodkruim
- 500 g runds- kalfsgehakt
- 2 eieren
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- Zeezout
- 450 g humus
- ____Tomatensaus
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui fijn gehakt
- 2 selder witte , blokjes gesneden
- 2-3 teentjes look fijn gehakt
- 1/2 thee lepel chili poeder
- 800 g tomaat blik
- 2 theelepels suiker bruine
- blaadjes peterselie of basilicumals garnituur
- Zwarte peper
Instructies
- Maak het gehakt op met de eieren, broodkruim, chilipoeder, pezo en kaneel.
- Rol de balletjes, +/- bodem grootte van een dessert lepel
- Saus
- Onder deksel
- Verhit de olie en voeg er de selder en de ajuin aan toe. Bak licht bruin gedurende 5 minuten
- Voeg look, chilipoeder, tomaten en suiker toe
- Kruid met pezo en laat 5 minuten pruttelen
- Voeg de balletjes toe. Laat +/- 15 koken onder deksel op laag vuur
- Haal het deksel er af, draai de balletjes
- Laat nog 5 minuten doorkoken tot de saus aangedikt is
- Controleer of de balletjes genoeg gekookt zijn.
- Lepel de humus op de borden. Schep balletjes met saus er op.
- Werk af met peterselie en/of basilicum