Giet de room en de melk in een kookpot.
Voeg de vanille zaadjes of het vanille poeder toe
Voeg ook het citroensap, kaneel, kardemon en het rozenwater aan toe tot gewenste smaak.
Verwarm al roerend het mengsel op een matig vuur.
Niet tot kookpunt brengen
Gebruik alleen het eigeel. Klop het los
Voeg er de suiker aan toe en meng alles. Moet geel blijven en niet schuimen
Giet het warme mengsel van melk en room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker.
Verwijder de peulen van de vanillestokken.
Laat dat mengsel nu rusten tot het beetje schuim op het mengsel verdwenen is (ongeveer 20 tot 30 minuten).
Verwarm de oven voor op 90°C.
Vul de schaaltjes met het eiermengsel en plaats ze op de ovenschaal.
Bak de crèmes brûlée gedurende minstens 1 uur in de oven van 90°C.
Door even met de schaaltjes te schudden kan je de stevigheid van de crème testen.
Laat de schaaltjes goed afkoelen. Serveer een crème brûlée niet koelkastkoud.
Kristal en bruine suiker heel, heel fijn malen
Strooi dit suiker mengsel heel fijn, met zeefje, over de schaaltjes
Smelt, caramiliseer, met een brander tot een mooie spigel