Archieven

Rode Poon Dugléré -769-

Rode Poon Dugléré
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Rode Poon Dugléré
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. De vis verdelen en in een beboterde vuurvaste schotel leggen.
  2. Kruiden met peper en zout, een weinig gehakte sjalotten en een beetje witte wijn.
  3. Bewaren in de koelkast en voor gebruik gaarstoven in een voorverwarmde oven
  4. De saus:
  5. De gehakte sjalotten aanstoven in een weinig boter zonder te kleuren, een beetje tomatenpasta toevoegen die men wat laat mee stoven om de zure smaak te verwijderen.
  6. Bevochtigen met witte wijn en laten aanstoven.
  7. De visfumet en de room toevoegen en dit wat laten trekken.
  8. Door een zeef steken en op smaak brengen en eventueel wat binden.
  9. De saus moet een roze-rode kleur hebben.
  10. De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in mooie dobbelsteentjes snijden die men op het laatste ogenblik bij de saus voegt en eens laat mee koken.
  11. De prei wassen en in julienne snijden.
  12. In gezouten water beetgaar stoven en in ijswater leggen om de kleur te behouden.
  13. Voor gebruik opwarmen met wat boter peper en zout
  14. De geschilde aardappelen in gezouten water gaarkoken.
  15. De gekookte aardappelen drogen, door een passe-vite steken en mengen met wat boter, peper zout, muskaatnoot en een eigeel.
  16. Spuit de puree in de vorm van een torentje en laat deze goudbruin kleuren in de oven.
  17. Wanneer de vis gaar is, wat kookjus aan de saus toevoegen en op het laatste moment een klontje boter en de gehakte peterselie.
Notities

Op een warm bord, in het midden de prei met de vis erop. Overgieten met de saus en bovenaan 1 à 2 torentjes puree

Konijnenbil, in Chimay verdronken -678-

Konijnenbil, in Chimay verdronken
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Konijnenbil, in Chimay verdronken
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. We kleuren de billen in wat vetstof mooi bruin en kruiden deze met peper en zout.
  2. De gereinigde uien snijdt men in schijfjes en kleurt deze eveneens aan.
  3. Legt ze samen met de billen in een stoofpot en laat deze in de Chimay met wat tijm en laurier gaar stoven.
  4. Als de billen gaar zijn bindt men de saus met wat demi glace poeder en laat deze nog eventjes stoven.
  5. Men smaakt af en voor het opdienen giet men er nog wat Chimay bij en laat nogmaals doorkoken.
  6. De worteltjes worden gereinigd en goed gewassen.
  7. Daarna gaar gestoofd in wat boter, suiker, water en een blaadje laurier (men laat er een weinig groen aan).
  8. De aardappelen worden in de schil in kokend gezouten water bijna gans gaar gekookt, waarna men deze dan pelt en in schijven snijdt van ongeveer 1 cm.
  9. De prei wordt gewassen en in rondellen gesneden.
  10. Men kleurt de aardappelen aan in wat boter en olijfolie, men kruidt deze dan met wat peper en zout
  11. Voegt de rauwe prei aan toe.
  12. Men bakt alles gaar, er op lettend dat men de aardappelen in mooie schijven behoudt en er geen puree van maakt.
  13. Op het laatste voegt men er een beetje kurkuma aan toe en dit laat men dan eens mee bakken.
  14. Bediening:
  15. Op een warm plat bord.
  16. Bovenaan legt men de aardappelen, met ernaast de worteltjes in de vorm van een bussel.
  17. De konijnen bil onderaan het bord en rijkelijk overgoten met de saus. Men werkt af met een beetje gehakte peterselie.
  18. Tips van de chef:
  19. Een stoofpotje komt altijd beter tot zijn recht als het een nachtje gerust heeft.
  20. De Chimay kan vervangen worden door een andere trappist of een ander bier van een betere kwaliteit.

Paddenstoelen met humus * -652-

Paddenstoelen met humus *
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Paddenstoelen met humus *
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten

Aardpeersoep met hazelnoot en spinaziepesto -614-

Aardpeersoep met hazelnoot en spinaziepesto
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Aardpeersoep met hazelnoot en spinaziepesto
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 ° C
  2. Maak eerst de pesto.
  3. Spreid de hazelnoten op een bakplaat en rooster gedurende 15 minuten.
  4. Haal uit de oven en hak ze fijn.
  5. Zet 30g opzij voor de afwerking en plaats de resterende 20g in de keukenmachine of vijzel samen met alle overige pesto ingrediënten en 1/4 theelepel zout.
  6. Voeg eventueel een beetje water toe.
  7. Voor de soep
  8. Plaats de olijfolie en boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en bak gedurende 3 minuten. Voeg de prei en knoflook, samen met 1/2 theelepels zout en zwarte peper en bak nog 3-4 minuten, tot ze zacht zijn maar niet kleuren. Voeg de aardperen toe en en bevochtig met de wijn, breng aan de kook en kook op een matig vuur 10 minuten.
  9. Voeg de melk en de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook. Laat gedurende 30 minuten koken tot de aardperen gaar zijn en volledig zacht. Haal van het vuur en mix goed in een blender, tot het volledig glad
Notities

Om te serveren, schep de soep in kommen en besprenkel met de spinazie pesto. Bestrooi met de bieslook en de resterende hazelnoten en serveer meteen met enkele druppels hazelnootolie.

Kabeljauwhaasje Dugléré – Prei en Puree van Karnemelk -606-

Kabeljauwhaasje Dugléré – Prei en Puree van Karnemelk
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kabeljauwhaasje Dugléré – Prei en Puree van Karnemelk
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De vis verdelen en in een beboterde vuurvaste schotel leggen.
  2. Kruiden met peper en zout, een weinig gehakte sjalotten en een beetje witte wijn.
  3. Bewaren in de koelkast en voor gebruik gaarstoven in een voorverwarmde oven.
  4. De saus:
  5. De gehakte sjalotten aanstoven in een weinig boter zonder te kleuren, een beetje tomatenpasta toevoegen die men wat laat mee stoven om de zure smaak te verwijderen.
  6. Bevochtigen met witte wijn en laten aanstoven.
  7. De visfumet en de room toevoegen en dit wat laten trekken.Door een zeef steken en op smaak brengen en eventueel wat binden.
  8. De saus moet een roze-rode kleur hebben.
  9. De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in mooie dobbelsteentjes snijden die men op het laatste ogenblik bij de saus voegt en eens laat mee koken.
  10. De prei wassen en in julienne snijden, in gezouten water beetgaar stoven en in ijswater leggen om de kleur te behouden.
  11. Voor gebruik opwarmen met wat boter peper en zout
  12. De geschilde aardappelen in gezouten water gaarkoken.
  13. De gekookte aardappelen drogen, door een passe-vite steken, karnemelk toevoegen en mengen met wat boter, peper zout, muskaatnoot en een eigeel.
  14. Spuit de puree in de vorm van een torentje en laat deze goudbruin kleuren in de oven.
  15. Wanneer de vis gaar is, wat kookjus aan de saus toevoegen en op het laatste moment een klontje boter en de gehakte peterselie.
Notities

Bediening: Op een warm bord.In het midden de prei met de vis erop.Overgieten met de saus en bovenaan 1 à 2 torentjes puree.

Peterselie en kervelwortel, soepje van -604-

Peterselie en kervelwortel, soepje van
Recept Afdrukken
Peterselie en kervelwortel, soepje van
Recept Afdrukken
Instructies
  1. De peterseliewortel, kervelwortel en knolselder schillen en in stukken snijden. De ajuinen, wit van prei en aardappelen eveneens in stukjes snijden Wat boter smelten en daarin de vergeten groenten alsook de ajuin, wit van prei en aardappelen stoven zonder te kleuren De kippenfond toevoegen en een 5 à 10 minuten laten koken Met de handmixer alles heel fijn mixen Afsmaken met peper en zout en afwerken met kervelblaadjes

Aspergeroomsoep met mimosa eieren: -596-

Aspergeroomsoep met mimosa eieren:
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Aspergeroomsoep met mimosa eieren:
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Ingrediënten
Instructies
  1. De gekookte en gepelde eieren prakt men heel fijn. Men reinigt de groenten en wast deze goed waarna we ze in stukjes snijden en in wat vetstof aanstoven.
  2. We bevochtigen met water en kippen pasta en laten dit een 25 à 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Daarna mixen we met een handmixer en steken alles door een zeef. Afsmaken en eventueel wat bij binden met behulp van een vork of met een passé vitte.
  3. Voor het bedienen doet men er de room bij en laat nog eens opkoken.
  4. In een warm soepbord met als garnituur de geprakte eieren en de peterselie.
Notities

Indien men schillen van asperges heeft laat men deze eens opkoken in een weinig water en gebruikt men het vocht in plaats van water. Men kan ook wat asperge punten als garnituur gebruiken . De soep kan men ook afwerken met een liaison (eigeel vermengd met room) maar dit kan men niet meer bewaren, daar bij het terug opwarmen de eieren gaan schiften.

Kerriesoepje met kip -592-

Kerriesoepje met kip
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Kerriesoepje met kip
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. De prei, selder, ui, appel en paprika reinigen en goed wassen. Daarna in wat boter aan stoven zonder te kleuren, de curry erbij, eventjes laten stoven en dan bevochtigen met de kippenbouillon. De kipfilet erbij en alles op een zacht vuurtje laten garen.
  2. De gegaarde kip in stukjes snijden.
  3. De tomaten pellen ontpitten en in dobbelsteentjes snijden.
  4. De soep mixen, door een chinees steken en afsmaken .
  5. De stukjes kip en tomaten erbij doen, eens opkoken, van het vuur verwijderen, de gehakte koriander erbij en opdienen.
Notities

De curry moet men smaken maar mag zeker niet overheersen!

Erwtensoep met gerookt spek en korstjes -568-

Erwtensoep met gerookt spek en korstjes
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Erwtensoep met gerookt spek en korstjes
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Men reinigt de groenten, wast ze en versnijdt ze in niet te grote stukken, die men dan in een weinig vetstof aanstooft, zonder te kleuren. Men voegt er het water met de kippenpasta bij, plus de geweekte erwten en het gerookt spek. Alles aan de kook brengen en regelmatig afschuimen.
  2. Deze soep heeft een langere tijd nodig om te garen dan andere soepen door de peulvruchten. Het spek haalt men uit de soep als deze gaar is
  3. Men mixt de soep met een staafmixer en steekt deze daarna door een zeef.
  4. Men versnijdt het spek in niet te grote stukjes en voegt deze, samen met de gehakte peterselie, als garnituur aan de soep toe.
  5. Het brood versnijdt men in dobbelsteentjes en bakt dit goudbruin in olie en boter. Als deze klaar zijn laat men ze op keukenpapier uitlekken.
Notities

In een warm soepbord of soepkom met de korstjes in een potje apart.

Tips van de chef: Als men gerookt spek gebruikt moet men opletten met het zout. Indien het spek te zout is, weekt men dit enige tijd in koud water, dat men regelmatig ververst. Men kan de korstjes ook zonder vet in de oven goudbruin bakken.

Filet pur in zoutkorst, bearnaise saus, gebakken aardappelen en groentjes -579-

Filet pur in zoutkorst bearnaise saus gebakken aardappelen en groentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Filet pur in zoutkorst bearnaise saus gebakken aardappelen en groentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. De verse kruiden voorzien voor het vlees grof hakken en het zout mengen met enkele eiwitten (bearn)
  2. Het vlees kruiden enkel met peper en in een zeer hete pan aan kleuren
  3. Op een oven plaat de helft van het zout plaatsen en daarop een deel van de kruidengoed plat drukken daarop het vlees de rest van de kruiden en dan het zout goed aandrukken en een 30 minuten bakken in een voor verwarmde oven op 180°
  4. Uit de oven nemen en een paar minuten laten rusten zout korst verwijderen en terug laten rusten versnijden en opdienen
  5. Witloof stoven en bakken
  6. Paarse wortel wassen in de oven met olijf olie en de schil eraan garen op 180 °
  7. Afwerken voor het opdienen met verse munt en cider azijn
  8. De prei reinigen en in stukken van 10 cm snijden gaarkoken
  9. En nadien afwerken met wat peper en fleur de sel
  10. Aardappel rauw afbakken in de oven kruiden en afwerken bieslook
  11. Bearnaise (praktijk)

Roodbaarsfilet met mosterdsaus, prei en puree -551-

Roodbaarsfilet met mosterdsaus, prei en puree
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Roodbaarsfilet met mosterdsaus, prei en puree
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. De roodbaarsfilets worden gekruid met peper en zout en in een pan met boter en een weinig olijfolie gekleurd
  2. Daarna op een licht geboterde ovenplaat in een warme oven verder laten gaar worden (ongeveer een tiental minuten.)
  3. De gesneden sjalotjes stoven in een weinig boter, bevochtigen met de witte wijn en een weinig laten inkoken
  4. Daarna voegt men de visfumet en de room toe en dit alles laat men een tijdje inkoken op een zacht vuurtje
  5. De saus door een zeef doen, de graanmosterd toevoegen en afsmaken
  6. Op het laatste moment afwerken met een weinig boter
  7. Ondertussen heeft men de courgette in blokjes gesneden en in een weinig boter en olijfolie gaar gebakken en gekruid met peper en zout
  8. De hertoginnenaardappelen:
  9. We maken een droge puree met boter, peper zout en een weinig muskaatnoot daaronder mengt men enkele eidooiers.
  10. De puree wordt door middel van een spuitzak met een getande mond op een geboterde plaat gespoten en in een warme oven afgebakken.
Notities

Op een warm bord legt men onderaan een tweetal soeplepels courgettes daarop plaatst men het haasje dat men lichtjes napeert met de saus. Op de bovenkant van het bord schikt men de aardappelen en men werkt af met een mooi takje dille.
Tips van de chef : Steeds verse vis gebruiken, als groenten zijn prei of spinazie ook mogelijk

Lamskoteletjes, carrousel met dragon en dobbelpalm -530-

Lamskoteletjes, carrousel met dragon en dobbelpalm
Recept Afdrukken
Porties
1 pers
Porties
1 pers
Lamskoteletjes, carrousel met dragon en dobbelpalm
Recept Afdrukken
Porties
1 pers
Porties
1 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Men kookt de deegwaren in gezouten water beetgaar en waarna men ze direct koelt direct in ijswater.
  2. De wortel, courgette en prei wit worden gereinigd en gewassen, in een lange julienne gesneden, in kokend gezouten water beetgaar gekookt en ook direct in ijswater gekoeld. De groenten worden wel apart gekookt!!!!!!!
  3. Daarna snijdt men de paprika in kleine dobbelsteentjes.
  4. De fijn gesneden sjalot en look stooft men in wat boter, men blust met de dobbelpalm, laat wat sudderen en voegt er dan de lamsfond en de dragon aan toe. Dit alles laat men zachtjes stoven waarna men de saus afsmaakt en door een zeef steekt.
  5. De lamskoteletjes bakt men in wat boter rosé in een pan. Indien men een grote hoeveelheid moet klaar maken is het beter dat men de lamscarre , in zijn geheel, afbakt in de oven.
  6. Ondertussen heeft men de pasta’s en de groentjes gemengd en afgekruid met gesmolten boter, peper en zout.
  7. Dit alles warmt men dan in een pan of in de oven.
  8. Op het laatste moment voegt men de fijne dobbelsteentjespaprika en de fijn gehakte dragon aan de saus toe.
Notities

Op een warm bord komen de mengeling van de pasta en groentjes in het midden. Er rond schikt men de lamskoteletjes en die worden dan genapeerd met de saus. Men werkt af met een takje thym. Tips van de chef: Wanneer men groentjes wil mengen moet men heel voorzichtig te werk gaan daar men vlug alles kan breken. Indien men een stuk vlees in de oven wil garen is het altijd beter dat men dit eerst aankleurd

Preirolletjes met geitenkaas en soja saus -528-

Preirolletjes met geitenkaas en soja saus
Recept Afdrukken
Porties
15 hapjes
Porties
15 hapjes
Preirolletjes met geitenkaas en soja saus
Recept Afdrukken
Porties
15 hapjes
Porties
15 hapjes
Ingrediënten
Instructies
  1. We verwijderen de blaadjes van de prei één per één, wassen deze en leggen deze in kokend gezouten water en daarna onmiddellijk in ijswater, waarna we ze op een handdoek laten drogen.
  2. Men mengt de geitenkaas een beetje met een vork zodat we deze beter kunnen bewerken, daarna nemen we een blaadje prei doen er een lepeltje kaas op en maken een klein rolletje. Men steekt er een prikje in zodat ze mooi blijven. De twee zijkanten versieren we met wat preischeuten.
Notities

Op een bordje met een potje soja saus apart.

Parijse toastjes -537-

Parijse toastjes
Recept Afdrukken
Porties
20 toastjes
Porties
20 toastjes
Parijse toastjes
Recept Afdrukken
Porties
20 toastjes
Porties
20 toastjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Men snijdt de baguette in niet te dikke sneden die men daarna aan 1 zijde lichtjes kleurt in boter.
  2. De uien in een mooi brunoise snijden, aanstoven in boter, afkruiden met peper en zout en eens gaar laten afkoelen.
  3. Daarna leggen we de stukken baguette op een ovenschotel met de gebakken kant naar boven,
  4. we doen er wat van de uien op en bedekken ze met de Gouda.
  5. Deze bakken we dan goudkleurig in een voorverwarmde oven.
  6. Voor het opdienen een weinig bestrooien met de paprika.
Notities

Op een bordje met dentelle papier.

Kippenfilet Tijl Uylenspiegel -532-

Kippenfilet Tijl Uylenspiegel
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Kippenfilet Tijl Uylenspiegel
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. De groentjes worden gereinigd en gewassen om ze daarna in een fijne julienne te snijden, Daarna pocheren we ze, soort per soort, beetgaar en koelen ze daarna direct af in ijswater.
  2. De kippen filets bakt men in een beetje boter zonder te veel te kleuren. Men kruidt ze met wat peper en zout, daarna voegt men er de geuze aan toe en men laat ze gaar stoven op een klein vuurtje. Men houdt ze warm .
  3. Nu laat men de geuze inkoken waarna men er de room aan toevoegt en dit laat men dan een beetje trekken .
  4. Ondertussen kookt men de aardappels gaar.
  5. Men steekt de saus door een zeef, eventueel wat binden met de roux en afsmaken .
  6. Dan legt men er de kip terug in en warmt men dit nog eens op .
  7. Op het laatste moment voegt men er de groentjes en de peterselie aan toe zodat de groentjes hun natuurlijke kleur behouden.

Oester, warme met preisnippers en Hollandse saus -485-

Oester. Warme oesters met preisnippers en Hollandse saus
Recept Afdrukken
Porties
4 hapjes
Porties
4 hapjes
Oester. Warme oesters met preisnippers en Hollandse saus
Recept Afdrukken
Porties
4 hapjes
Porties
4 hapjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Water, azijn en citroensap laten inkoken.
  2. De eierdooiers toevoegen op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.
  3. In een dun straaltje de gesmolten boter toevoegen.
  4. Afsmaken met peper en zout.
  5. Preisnippers
  6. even gratineren in de oven

Prei. Cappuccino van prei met Cointreau -481-

Prei. Cappuccino van prei met Cointreau
Recept Afdrukken
Porties
20 hapjes
Porties
20 hapjes
Prei. Cappuccino van prei met Cointreau
Recept Afdrukken
Porties
20 hapjes
Porties
20 hapjes
Ingrediënten
Instructies
  1. De groenten reinigen, goed wassen, in kleine stukjes snijden en aanstoven in boter zonder te kleuren.
  2. Bevochtigen met de kippen bouillon, laten koken, om daarna op een zacht vuurtje garen.
  3. Mixen met een staafmixer en door een zeef steken.
  4. Op smaak brengen en ondertussen de room iets meer dan half opkloppen.
  5. Aperitiefglaasjes nemen, enkele druppels drank in doen, daarna de soep om vervolgens met een lepel voorzichtig de room toe te voegen.

Grietfilet op een bedje van prei met een cidersausje -472-

Grietfilet op een bedje van prei met een cidersausje
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Grietfilet op een bedje van prei met een cidersausje
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. De sjalotjes in een beetje boter aanstoven zonder te kleuren, deglaceren met een weinig ciderazijn.
  2. Bevochtigen met de cider, wat laten inkoken,een weinig visfumet toevoegen plus de room, laten inkoken, door een puntzeef doen, afsmaken en eventueel wat binden.
  3. Indien nodig, op het laatste afwerken met een weinig boter.
  4. De gewassen prei in julienne snijden en 2/3 gaarstoven in boter en afsmaken, 1/3 van de julienne word in de friteuse gebakken.
  5. De vis kruiden met de peso,een weinig paprika- en curry poeder, kleuren in boter met een weinig olie, gaarbakken in de oven op 180 graden.
  6. De geschilde appel in dobbelsteentjes snijden en in boter gaarstoven evenals de rode paprika en beiden bij de saus voegen als garnituur.
  7. Op het einde werkt men de saus af met en weinig boter en een scheutje calvados.

Fazant met prei, champagnesaus en gebakken krieltjes -470-

Fazant met prei, champagnesaus en gebakken krieltjes
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Fazant met prei, champagnesaus en gebakken krieltjes
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Men reinigt en wast de prei waarna men deze in kleine mooi dobbelsteentjes snijdt.
  2. De sjalotten snijdt men eveneens in dobbelsteentjes.
  3. Dit alles stooft men dan in boter beetgaar en brengt men op smaak met peso en een weinig muskaat.
  4. De filets kruidt men met de kippekruiden en bakt deze mooi goudbruin. Op het laatste moment bakken we deze in een warme oven gaar .(ongeveer een 8 min??????)
  5. Ondertussen deglaceert men de pan met de champagne en laat dit wat trekken.
  6. Men voegt er de room bij en een beetje bruine fond (voor de kleur), men laat dit alles op een zacht vuurtje wat pruttelen en steekt dit daarna door een zeef.
  7. De krieltjes wast men goed, koken deze beetgaar en worden dan afgebakken met wat paprika poeder en peso. Op het laatste ogenblik opwarmen in een voorverwarmde oven.
  8. Men werkt de saus af als volgt: we laat deze terug koken, voegen er de uitgelekte prei bij, brengen op smaak en werken af met een mooie klontje boter.
Notities

Op een warm groot bord legt men de saus met de prei en daarop, in het midden van het bord, legt men de, in escaloppe, gesneden filet. Een mooi takje platte peterselie als garnituur en de aardappelen dient men apart op. Tip van de chef: Vlees niet te droog laten worden Prei op laatste minuut aanstoven, zo behoudt die langer haar mooie kleur en wordt niet grijs. Als men drank gebruikt in een gerecht altijd eerst van proeven om te zien of die nog goed is.

Sint Jacobs vruchten, carpaccio met witloof -468-

Sint Jacobs vruchten, carpaccio met witloof
Recept Afdrukken
Porties
2
Porties
2
Sint Jacobs vruchten, carpaccio met witloof
Recept Afdrukken
Porties
2
Porties
2
Ingrediënten
Instructies
  1. Men reinigt het vlees en snijdt dit in drie à vier ronde schijfjes naargelang de dikte.
  2. Dit plaatst men op een plaat, kruiden met peper zout en fijn gehakte dille, daarna marineren met wat witte wijn, olijfolie en limoen sap. We laten dit een klein uurtje in de koelkast marineren.
  3. Ondertussen snijden we een fijne julienne van witloof en leggen dit direct in koud water. We spoelen dit en drogen het dan in een sla zwierder.
  4. Daarna mengen met een beetje peper, zout, en de in julienne gesneden, chorizo en een weinig mayonaise, afsmaken.
Notities

Op een groot koud bord: in het midden een torentje van het witloof, er rond de schijfjes vruchtvlees, een draai van de pepermolen en men werkt af met een bosje scheutjes en wat gehakte dille.

Kabeljauw, ceviche -452-

Kabeljauw, ceviche
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Kabeljauw, ceviche
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. De prei in mooie fijne julienne snijden vermengen met peso en een weinig citroensap en olijfolie
  2. Dit een half uurtje laten marineren
  3. De kabeljauw snijdt men in fijne sneetjes die men besprenkeld met limoensap en het zout en wat geraspte limoen schil en de fijn versnipperde chilipeper
  4. Een half uurtje laten rusten ( de limoen zal de vis garen)
  5. Bediening :
  6. Op een bordje plaats men in het midden de prei er rond de sneetjes kabeljauw afwerken met kwartjes kerstomaat en wat mais en enkele takjes bieslook

Pad Mie (ผัดหมีเตี๊ยว) -445-

Pad Mie (ผัดหมีเตี๊ยว)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Pad Mie (ผัดหมีเตี๊ยว)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Water koken -noedels spoelen in koudwater en dan 5 min in heet water -afgieten
  2. Prei in stukken snijden
  3. Ajuin in halve ringen
  4. Wok met zonnebloemolie opwarmen prei en ajuin en sojascheuten fruiten vuur zachter zetten en noedels toevoegen kruiden met oestersaus –Maggi –suiker mengen en langzaam opwarmen. Peper toevoegen naar behoefte.

Loempia (ปอเปี๊ยะทอด) -441-

Loempia (ปอเปี๊ยะทอด)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Loempia (ปอเปี๊ยะทอด)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten