Zuurkool_bis
Porties 4 pers
Ingredienten
- 800 g zuurkool
- 1 ui
- jeneverbessen
- Riesling witte wijn
- 1 stuk spek gerookt
- worst Frankfurter
- 1 stukje varken spiering
- 1 stuk kassler filet
- 1 hammetje
- 1 Poolse worst
- 1 worst. Krakauer
- aardappelen
- boter
- melk
- pezo
- muskaatnoot.
- mosterd
Instructies
- De fijn gesneden ui en de spekblokjes in wat boter stoven, de zuurkool erbij doen, na deze eventueel gespoeld te hebben, en samen met wat jeneverbessen en de wijn stoven.
- Men bakt de vleessoorten die men wil gebruiken mooi goudbruin en laten deze met de zuurkool op een zacht vuurtje onder boterpapier stoven tot gaarheid .
- Laat eerst de stukken mee garen die een langere tijd nodig hebben en voeg er de andere later aan toe. Bv: eerst het hammetje en de spiering, dan het spek en de kassler en op het eind de worstjes (hammetje eventueel eerst 3/4 garen oven).
- Van de aardappelen maakt men puree die men apart opdient.
- Het is niet nodig alle vleessoorten te gebruiken maar zeker de worstjes en het spek en één soort vlees.
- Indien men meerdere vleessoorten gebruikt noemt men deze een choucroute royal .