Archieven

Aardbeientaart -634-

Afdrukken

Aardbeientaart

Ingredienten

  • zanddeeg pate à croute
  • banketbakkersroom van Aveve
  • Aardbeien
  • slagroom
  • 250 g margarine
  • 250 g boter
  • 500 g suiker fijne
  • beetje Bicarbonaat
  • 4 à 5 eieren
  • pistache noten fijn gemalen ongezouten .facultatief
  • vanillesuiker

Instructies

  • Alles in een keuken robot mengen, 1 kg bloem toevoegen, mengen en een nacht in de koelkast laten rusten. Dit is voor 6 kleine taarten of 4 grote.
  • De taartbodems invetten, het deeg uitrollen, prikken en afbakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 20 min. daarna laten afkoelen
  • De patisserie room erop, de aardbeien mooi schikken en afwerken met de opgeklopte slagroom .

Appeltaart met rozijnen en pistacheroom -460-

Afdrukken

Appeltaart met rozijnen en pistacheroom

Porties 4

Ingredienten

  • ___Voor de pistache crème
  • 50 g pistache noten gemalen
  • 80 g suiker
  • 80 g bloem
  • 2 lepels boter
  • 3 eieren losgeklopte
  • 1 mespuntje kaneel hoeft niet maar mag
  • 1 rol bladerdeeg
  • 6 appelen geschilde in blokjes gesnede,n boskoop
  • 4 soeplepels rozijnen in water geweekte
  • 2 soeplepels boter gesmolten
  • 3 soeplepels confituur abrikozen

Instructies

  • De oven voorverwarmen 180 g
  • Alles mengen voor de pistacheroom
  • Een ronde vorm met het bladerdeeg (+papier) bekleden en prikken
  • de 2 lepels pistachenootjes erover verdelen
  • dan de pistacheroom er op doen daarover de appeltjes en de rozijnen met de overige boter bestrijken
  • een 30 tal minuten bakken
  • Bestrijken met de confituur en nog een 3 tal minuten bakken
  • Koud laten worden en opdienen

Aardbeien, millefeuille -393-

Afdrukken

Aardbeien, millefeuille

Porties 1

Ingredienten

  • bladerdeeg
  • Aardbeien
  • amandelen schijfjes
  • suiker fijne
  • bloemsuiker
  • eidooier;
  • pistache noten gemalen
  • room opklop

Instructies

  • Men maakt van de bladerdeeg ronde of rechthoekige vormen die men dan insmeert met een losgeklopte eidooier en daarop bestrooit men wat amandel schijfjes
  • Dit bakken we af in een voor verwarmde oven 180 ongeveer een 18 minuten
  • Men kookt een 10cl water en een 100 gr suiker (siroop)
  • Wanneer de koekjes gaar zijn bestrijkt men deze dan met de bekomen siroop (koud)
  • Men klopt de slagroom met wat bloemsuiker op
  • De aardbeien snijdt men in 2 of 4 naargelang de grootte
  • De bladerdeegjes snijdt men in de breedte door in 2 of 3 naargelang de dikte
  • Men bestrijkt met de opgeklopte room, aardbeien erop, wat room, het koekje erop en men herhaalt deze bewerking Op t' eind plaatst men het koekje met de amandelen en webestrooien met de pistaches
  • Bediening: op een dessert bordje

Perzik op de wijze van de kardinaal -357-

Afdrukken

Perzik op de wijze van de kardinaal

Porties 4

Ingredienten

  • 1/2 perzik per persoon, redelijk hard
  • frambozen Coulis van
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 1/2 l witte wijn
  • 250 g suiker fijne
  • weinig pistache noten ongezouten en gehakte
  • blaadjes munt

Instructies

  • Men schilt de perziken door deze een tijdje in heet water te dompelen.
  • Daarna snijdt men deze in twee en verwijderen we de pit.
  • Deze 2 helften worden dan gaargekookt in de siroop van witte wijn en de suiker.
  • Indien men niet over de coulis beschikt, maken we deze zelf door de frambozen met een weinig water en suiker eens te laten opkoken, daarna mixen en door een fijne zeef steken.
  • De pistache nootjes hakt men fijn.
  • Bediening
  • In een ijscoupe of een klein soepbordje.
  • Legt men de halve perzik met daarop de bol ijs die men rijkelijk met de coulis overgiet.
  • Men werkt af met de gehakte pistache nootjes en een munt blaadje.