Archieven

Varkenhaasje met Pineau de Charentes -012-

Afdrukken

Varkenhaasje met Pineau de Charentes

Porties 4

Ingredienten

  • 800 g varken haasje
  • 400 g druiven zonder pitten in blik
  • 1,5 dl Pineau de Charentes
  • 0,5 dl room
  • boter
  • paprikapoeder.
  • cayennepeper

Instructies

  • Schik het varkenshaasje in een beboterde ovenschaal en schik op het vlees 2 eetlepels boter in nootjes.
  • Laat 10 minuutjes kleuren in de voorverwarmende oven 250°C.
  • Voeg 1,5 dl. druivensap uit het blik toe en kruid het vlees met peper en zout.
  • Verlaag de temperatuur tot 190°C en laat het vlees 20 à 25 minuten verder bakken.
  • Haal het vlees uit de schotel en laat rusten in de uitgeschakelde oven, terwijl u de saus afwerkt.
  • Maak het braadvocht los met 1,5 dl. Pineau en giet over in een kookpan.
  • Laat 2 minuten hevig koken, voeg nog 0,5 dl. druivensap bij alsook de room.
  • Bind de saus en doe er de uitgelekte druiven bij.
  • Laat nog even opwarmen en kruid met een flinke snuif paprikapoeder en wat cayennepeper.
  • Geef er kroketjes of hertoginnenaardappeltjes bij.