Archieven

Piepkuiken met getomatteerde dragonsaus

Piepkuiken met getomatteerde dragonsaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Piepkuiken met getomatteerde dragonsaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Men kruidt de piepkuikens met de kippenkruiden ,ook binnenin en men doet er een nootje boter in met enkele takjes dragon.
  2. Daarna kleurt men deze in een pan met wat boter en olijfolie.
  3. Men bakt deze verder voor gebruik in een voorverwarmde oven, niet meer dan een klein kwartiertje ( is immers een jong diertje dat snel gaar is. Indien men deze te ver laat doorbakken zijn ze droog en niet lekker.)
  4. De saus: men stooft een sjalotje in een weinig vetstof samen met enkele takjes dragon.
  5. De blaadjes bewaart men voor de garnituur. Men blust met de witte wijn en laat dan wat trekken waarna men er het tomaten sap bijvoegt.
  6. Men laat de saus een 10 tal minuten trekken met een weinig kippenpasta.
  7. We steken de saus door een zeef en brengen deze op smaak.
  8. Eventueel een weinig binden met wat maïzena.
  9. Afwerken met de gehakte blaadjes dragon en een nootje boter.
  10. De gekookte aardappelen bakt men goudkleurig in olijfolie en boter. Kruiden met kippenkruiden.
  11. Men kan ook de aardappelen in blokjes snijden en bakken in een friteuse zoals frietjes .
Notities

Op een warm bord plaatst men een half piepkuiken en naperen deze met de saus. De aardappelen dient men apart op. Eventueel een mooi gemengd slaatje als groente er bij.

Piepkuiken met aardappelnootjes

Piepkuiken met aardappelnootjes
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Piepkuiken met aardappelnootjes
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Men reinigt de piepkuikens en kruid ze met de kippekruiden van binnen en buiten.
  2. Gaarbakken in een warme oven, tijdens het bakken regelmatig bevochtigen met braadjus.
  3. Bij gaarheid verdeelt men ze in vier stukken namelijk twee vleugels en twee billen.
  4. De karkassen met de sjalotten aanstoven en deglaceren met de porto.
  5. Room toevoegen en zachtjes laten inkoken.
  6. Men reinigt de champignons en snijdt ze in vier of zes naargelang de grote.
  7. In boter aankleuren en kruiden met peper en zout.
  8. Men verwijdert de steeltjes van de waterkers en wast ze.
  9. De saus wordt door een zeef gestoken, men voegt er de champignons toe en een weinig cognac.
  10. De saus afsmaken.
  11. Indien nodig binden met wat maïzena.
  12. Bediening
  13. Op een warm bord plaatst men onderaan een half piepkuiken, naperen met de saus.
  14. Men legt een tuiltje waterkers ter versiering bovenaan het bord met ernaast de gebakken nootjes aardappelen en men bestrooit alles met een weinig gehakte peterselie.
Notities

Het piepkuiken niet gans doorbakken als men het later nog moet opwarmen. De champignons borstelen, niet in water wassen daar ze anders te veel vocht optrekken en als een spons zijn. Nootjes aardappelen zijn geschilde aardappels die met behulp van een parisienne lepel gedraaid worden. Gepocheerd zoals frieten en afgebakken zoals frieten

Piepkuiken met hazelnoot en tagliatelle

Piepkuiken met hazelnoot en tagliatelle
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Piepkuiken met hazelnoot en tagliatelle
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid de kuikens en bak ze verder af in een kom tot ze goudgeel zijn.
  2. Voeg de versnipperde sjalot en de hazelnoten toe en laat even meestoven.
  3. Flambeer met de cognac en blus met de bouillon en de room.
  4. Haal de kuikens uit en bak verder in de oven op 200°C gedurende 20 min..
  5. Laat de saus even doorkoken en reduceren.
  6. Plaats even de mixer om de hazelnoten te pureren.
  7. Giet door een puntzeef en monteer met boter.
  8. Kruid bij indien nodig.
  9. Kook de pasta beetgaar in kokend water en hou ze warm.
  10. Haal de kuikens uit de oven en halveer ze. Haal het borstbeen weg.
  11. Leg de pasta op het bord, schik hierop de 2 halve kuikens en oversaus het geheel.