Archieven

Bisque van garnalen -766-

Afdrukken

Bisque van garnalen

Porties 4

Ingredienten

  • 600 g garnalen ongepeld
  • room eventueel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepel peterselie fijngehakte
  • takje tijm
  • laurierblaadje
  • 2 eetlepel pastis
  • 1 doosje saffraan
  • cayennepeper
  • 3 eetlepel olijfolie
  • pezo

Instructies

  • Pel voor de afwerking 200 g garnalen, bewaar de pellen
  • Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit aan in de olijfolie tot alles mooi kleurt.
  • Voeg de tomatenpuree, gehakte peterselie,tijm en laurier toe en laat nog enkele minuten stoven.
  • Voeg 400 g ongepelde garnalen, de pellen, de pastis,saffraan, cayennepeper en 1.2 l water toe.
  • Roer goed om en laat 20 min onder deksel garen op een laag vuur.
  • Verwijder het takje tijm en de laurier. Mix de soep en passeer door zeef.
  • Warm de bisque weer op. Klop room lobbig en serveer met de gepelde garnalen en wat peterselie.

Aardbeien, in de wok gesauteerd en geflambeerd met Pastis -173-

Afdrukken

Aardbeien. In de wok gesauteerde aardbeien, geflambeerd met Pastis

Porties 6

Ingredienten

  • 100 g Aardbeien per persoon
  • beetje boter
  • kristalsuiker
  • pastis of Pernod
  • zwarte peper van de molen
  • 6 dl aardbeiencoulis
  • pepermunt
  • vanille-ijs of amandelijs

Instructies

  • Reinig zorgvuldig de aardbeien en was ze onder ruim water.
  • Droog ze af op een keukenhanddoek.
  • Ontdoe ze van de steeltjes.
  • Snij ze door indien ze te groot zijn.
  • Het best is ze op hun geheel te houden; dus koop ze niet te groot.
  • Smelt een klontje boter in de wok en voeg de aardbeien toe.
  • Sauteer ze even goed aan.
  • Voeg een klein beetje kristalsuiker toe.
  • Flambeer met de Pernod en kruid flink met de zwarte peper uit de molen.
  • Voeg de coulis toe en serveer in een diep bordje met een bolletje vanille-ijs of amandelijs.
  • Versier eventueel met wat verse pepermuntblaadjes.

Morgend roos -126-

Afdrukken

Morgend roos

Porties 6

Ingredienten

  • 18 cl gin gordon
  • 9 cl citroensap
  • scheutje pastis
  • 1 meloen rijpe Cavaillon
  • champagne Brut.

Instructies

  • Cutter de meloen fijn en hou een bolletje meloen voor de decoratie van het glas.
  • Meng het geheel in een shaker, behalve de champagne, schud enkele keren stevig en serveer in een champagneflute.
  • Werk af met de bolletjes als decoratie.