Pasta zoals in Genua
Porties 4 pers
Ingredienten
- 100 g pasta droge schelpen
- enkele aardappelen krieltjes
- 100 g Boontjes groene
- 2 à 3 pijpajuintjes
- weinig pesto groene
- spek blokjes naar keuze
- olijfolie
- pezo
- stukje Parmezan kaas
Instructies
- De krieltjes wassen en beetgaar koken in kokend gezouten water. Daarna pellen en in blokjes snijden
- De boontjes reinigen in stukken snijden van ongeveer twee centimeter en deze in kokend gezouten water beetgaar koken. Daarna direct onder koud water afspoelen
- De pijpajuin in mooie schuine stukjes snijden
- Water met zout aan de kook brengen voor de pasta te garen
- Ondertussen de spekreepjes aan bakken de aardappel blokjes erbij en de groene boontjes. En als laatste de stukken pijpajuin
- Dit alles mooi bakken zonder te veel te kleuren
- De pesto erbij mengen en op het laatste ogenblik de pasta’s er onder mengen
Notities
In een warm bord opdienen met enkele schijfjes Parmezaanse kaas