Archieven

Sinaasappelgratin met amandelen -645-

Afdrukken

Sinaasappelgratin met amandelen

Ingredienten

  • 2 eetlepels kandijcassonade blonde
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels amandelen gepelde
  • 70 g kristalsuiker
  • 1 eetlepels oranjebloesemwater
  • 200 g kaas verse
  • 4 sinaasappelen

Instructies

  • Bereidingstijd : 10 min – 15 min kooktijd
  • Verwarm de oven op 180 °C
  • Pel de sinaasappelen en snij ze verticaal in twee en vervolgens in schijven
  • Laat ze uitlekken in een vergiet
  • Klop de kaas samen met de eieren, de suiker en het oranjebloesemwater op tot een homogene room
  • Schik de sinaasappelen in crème bruléepotjes en overgiet ze met de room
  • Bestrooi met de cassonade en grof gehakte amandelen
  • Laat 15 min. In de oven bakken.
  • Lauw eten