Archieven

Mosseltjes, gegratineerde met lookboter -503-

Afdrukken

Gegratineerde mosseltjes met lookboter

Ingredienten

  • 12 mosseltjes
  • look
  • peterselie Gehakte
  • beetje sjalotten gehakte
  • 200 g boter hoeve
  • pezo

Instructies

  • Men reinigt de mosselen en wast deze heel goed.
  • Men zet ze zonder vetstof of vloeistof op een hevig vuur zodat ze zich snel openen.
  • Lookboter bereidt men door de malse boter te vermengen met de zeer fijn gehakte look, de sjalot en de peterselie. Men kruidt af met peper en zout .
  • Men gebruikt veel peterselie en ongeveer één lookteentje per persoon.
  • Men verwijdert de lege schelp en bestrijkt rijkelijk de mossel die zich nog in de schelp bevindt met de boter .
  • Voor gebruik afbakken in een voorverwarmde oven.

Notities

Op een bordje met een vingerbol(lauw water met een stukje citroen). Tips van de chef: Indien men de rauwe mosselen zo kan openen zonder ze te beschadigen is dit nog beter dan deze eerst te laten openen door te verwarmen. Men kan ze gemakkelijk in de diepvriezer bewaren door ze eerst op een plaat te leggen en te laten invriezen en ze daarna in een zak te steken.

Mosseltje, gepaneerd met remoulade saus -301-

Afdrukken

Mosseltje, gepaneerd met remoulade saus

Porties 4

Ingredienten

  • 16 mosseltjes
  • mayonaise (eidooier, pezo, mosterd, olie en citroensap)
  • paneermeel
  • kervel fijn gesneden
  • peterselie
  • Engelse saus worchester
  • ui

Instructies

  • De mosseltjes goed spoelen en in een kookpot laten open komen.
  • Het vlees er uit halen en in wat losgeklopt eiwit doen en daarna in het paneermeel.
  • Afbakken in het frietvet aan 190 graden.
  • Mayonaise mengen met de kruiden en op smaak brengen met een weinig Engelse saus.
  • Bediening
  • Op een aperitieflepeltje plaatst men een weinig saus en daarop het warme gebakken mosseltje.

Notities

Men kan dit maken met een overschot van mosselen die reeds bereid waren en na het paneren bewaren in de diepvriezer.