Archieven

Eetfestijn 2005 -226-

Afdrukken

Eetfestijn 2005

Porties 10

Ingredienten

  • 75 g griessuiker
  • 10 frambozen tot 12
  • 4 dl mineraalwater
  • 3 citroenen
  • 4 dl jenever jonge
  • 10 blaatjes munt tot 12

Instructies

  • Draai de rand van 10 tot 12 champagneglazen even op een halve citroen en duw vervolgens in de griessuiker op een bordje.
  • Leg in elk glas een framboos en overgiet met een bodempje water of neem een bakje om ijsbokjes te maken.
  • Leg er de framboosjes in en vul deze met water.
  • Plaats de glazen of het bakje 2 uren in de vriezer.
  • Verwarm het mineraalwater en los er de suiker in op. Laat deze suikerstroop afkoelen.
  • Was 1 citroen grondig, schil hem fijn en snij de schil in reepjes.
  • Pers de citroenen en zeef het sap.
  • Meng de jenever, het citroensap en de suikerstroop. Laat goed afkoelen en schenk in de ondergekoelde glazen.
  • Versier met een muntblaatje en een reepje citroenschil.

Citroenjenever Maison -232-

Afdrukken

Citroenjenever Maison

Porties 10

Ingredienten

  • 75 g griessuiker
  • 10 frambozen
  • 4 dl mineraalwater
  • 3 citroenen
  • 4 dl jenever jonge
  • 10 blaadjes munt

Instructies

  • Draai de rand van 10 champagne glazen even op een halve citroen en duw vervolgens in de griessuiker op een bordje.
  • Leg in elk glas een framboos en overgiet met een bodempje water of neem een bakje om ijsblokjes te maken.
  • Leg er de framboosjes in en vul deze met water.
  • Plaats de glazen of bakje 2 uren in de vriezer.
  • Verwarm het mineraalwater en los er de suiker in op.
  • Laat deze suikerstroop afkoelen.
  • Was 1 citroen grondig, schil hem fijn en snij de schil in reepjes (= zeste).
  • Pers de citroenen en zeef het sap.
  • Meng de jenever, het citroensap en suikerstroop.
  • Laat goed afkoelen en schenk in de gekoelde glazen.
  • Versier met een muntblaadje en een citroenzeste.