Eetfestijn 2005
Porties 10
Ingredienten
- 75 g griessuiker
- 10 frambozen tot 12
- 4 dl mineraalwater
- 3 citroenen
- 4 dl jenever jonge
- 10 blaatjes munt tot 12
Instructies
- Draai de rand van 10 tot 12 champagneglazen even op een halve citroen en duw vervolgens in de griessuiker op een bordje.
- Leg in elk glas een framboos en overgiet met een bodempje water of neem een bakje om ijsbokjes te maken.
- Leg er de framboosjes in en vul deze met water.
- Plaats de glazen of het bakje 2 uren in de vriezer.
- Verwarm het mineraalwater en los er de suiker in op. Laat deze suikerstroop afkoelen.
- Was 1 citroen grondig, schil hem fijn en snij de schil in reepjes.
- Pers de citroenen en zeef het sap.
- Meng de jenever, het citroensap en de suikerstroop. Laat goed afkoelen en schenk in de ondergekoelde glazen.
- Versier met een muntblaatje en een reepje citroenschil.