Archieven

Zalm, gerookte met garnalen en meloen -632-

Zalm, gerookte met garnalen en meloen
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Zalm, gerookte met garnalen en meloen
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De garnaaltjes pellen en koel bewaren.
  2. De meloen schillen en van de pitjes ontdoen.
  3. Met een parisienne lepeltje maakt men mooie bolletjes, die men koel bewaart.
  4. Men maakt een dikke vinaigrette van de olijf olie en de 2 soorten azijn, op smaak brengen en afwerken met de bieslook en de zure room.
  5. De garnalen en de meloen mengen met een weinig vinaigrette.
  6. De gerookte zalm in een vormpje doen en opvullen met de farce van de garnaaltjes, mooi toevouwen en afwerken met enkele takjes bieslook.
  7. Bediening
  8. Op een bordje schikken en versieren met wat witte koolsla en een radijsje dat in een bloem versneden is.
  9. Rond de zalm doet men een weinig saus.

Garnalen. Glaasje gemarineerde meloen met sherry, honing en garnalen -508-

Garnalen. Glaasje gemarineerde meloen met sherry, honing en garnalen
Recept Afdrukken
Porties
20 hapjes
Porties
20 hapjes
Garnalen. Glaasje gemarineerde meloen met sherry, honing en garnalen
Recept Afdrukken
Porties
20 hapjes
Porties
20 hapjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Men schilt de meloen ,snijdt deze in de lengte in twee en verwijderen de pitjes
  2. Daarna snijden we deze in een mooie niet te grote en gelijke brunoise
  3. Dan marineren we de meloen blokjes met de honing een beetje sherry, we smaken af met peper zout en een weinig cayenne peper en als laatste de versnipperde koriander blaadjes
  4. Men laat dit een tijdje marineren en op het einde (voor gebruik) mengt men en de garnalen onder
Notities

In een glaasje met een klein amuse lepeltje men kan deze eventueel versieren met een weinig scheutjes

Zalm, lekstok van gerookte zalm en kruiden boursin -325-

Zalm. Lekstok van gerookte zalm en kruiden boursin
Recept Afdrukken
Porties
30
Porties
30
Zalm. Lekstok van gerookte zalm en kruiden boursin
Recept Afdrukken
Porties
30
Porties
30
Ingrediënten
Instructies
  1. Men maakt mooi ronde vormen van de kaas van elk ongeveer een 200 gram.
  2. Men snijdt cirkels van de gerookte zalm en leggen deze over de kaasbol.
  3. Of
  4. Men rolt de kaasbol in de gerookte zalm.
  5. Dit steekt men dan op de prikkers en men bestrooit met wat zeer fijne bieslook ringen.
  6. De prikkers steekt men op een halve meloen die men in aluminiumfolie gewikkeld heeft.
  7. Bediening
  8. Op een bordje met een dentelle.
Notities

Men kan de kaas vervangen door meloenbolletjes

Meloen met gandaham 252-

Meloen met gandaham
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Meloen met gandaham
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Men schilt de meloen en verdeelt deze in gelijke blokjes van ongeveer 1 ½ cm op 1 ½ cm.
  2. De ham wordt in vier verdeeld, de meloen rondom gewikkeld en met een tandenstoker vast gehouden.
  3. Bediening
  4. Op een porseleinen lepeltje of gewoon op het bordje bij geplaatst.
Notities

De meloen moet rijp zijn, anders heeft hij geen smaak.

Fruitsla, verse geparfumeerd met Grand Marnier -245-

Fruitsla, verse geparfumeerd met Grand Marnier
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Fruitsla, verse geparfumeerd met Grand Marnier
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. De witte wijn (een glas) en de suiker mengen, de sinaasappel à vif pellen en het sap bij de wijn doen.
  2. Het andere fruit schillen en in blokjes snijden van een centimeter op een centimeter.
  3. Dit alles bij de jus voegen en men doet er wat grand marnier bij.
  4. In de koelkast zetten en een uurtje laten trekken.
  5. Ondertussen klopt men de room op met een weinig suiker.
  6. Bediening
  7. Men doet de fruitsla in een glas of op een bordje en versiert met een rosasje room en een blaadje munt.

Zalm. Beursje van gerookte zalm met garnalen -209-

Zalm. Beursje van gerookte zalm met garnalen
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Zalm. Beursje van gerookte zalm met garnalen
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. De meloen schillen en van zijn pitten ontdoen, het sap opvangen !!
  2. ¾ van de meloen in kleine dobbelsteentjes snijden, de rest ( ¼ ) in kleine bolletjes.
  3. De overschot van de meloen + het sap fijn pureren in de milkshake (blender) en door een fijne zeef doen.
  4. De vinaigrette maken : wat mosterd, wijnazijn, olijfolie, het sap van de meloen, peper en zout en de dille in de blender goed mengen.
  5. De D's van de meloen, de garnalen alsook de fijngesneden bieslook met een weinig vinaigrette mengen.
  6. Dit alles verdelen in de snede gerookte zalm en op een bord schikken.
  7. Aan de onderzijde doet men een weinig vinaigrette en de bolletjes meloen
  8. Afwerken met een weinig gemengde sla (pezo + wat olijfolie).
  9. Roosje van radijs en de keizergarnaal toevoegen.
  10. Roosje van radijs : 4 x 2 inkepingen
  11. in koud water in frigo laten open komen.

Morgend roos -126-

Morgend roos
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Morgend roos
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Instructies
  1. Cutter de meloen fijn en hou een bolletje meloen voor de decoratie van het glas.
  2. Meng het geheel in een shaker, behalve de champagne, schud enkele keren stevig en serveer in een champagneflute.
  3. Werk af met de bolletjes als decoratie.

Punch -80-

Punch
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Punch
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij alle fruit in dobbelstenen.
  2. Giet alles bij elkaar en serveer ijskoud in grote glazen met koffielepel.

Fruitgratin met peperkoekijs -28-

Fruitgratin met peperkoekijs
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Fruitgratin met peperkoekijs
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Instructies
  1. De eigelen opkloppen met de suiker, ondertussen de melk met de vanillestokken aan de kook brengen.
  2. De kokende melk over de eiermassa gieten en het geheel binden op het vuur onder een temperatuur van 70°C.
  3. Het geheel laten afkoelen met de peperkoeksneetjes en afdraaien in een roomijsmachine.
  4. Sabayon
  5. Al de ingrediënten behalve de halfopgeklopte room samen vermengen en tot een luchtige massa op het vuur opkloppen.
  6. Al roerend afkoelen en bij afkoeling de opgeklopte room onderroeren.
  7. Afwerking
  8. Het versneden fruit op de bodem van het bord leggen en napperen met de gekoelde sabayon.
  9. Met behulp van een bunsenbrandertje de volledige oppervlakte gratineren en afwerken met een bolletje peperkoekijs.