Archieven

Pla sam rot ( ปลาสามรส) -448-

Afdrukken

Pla sam rot ( ปลาสามรส)

Porties 4

Ingredienten

  • 2 kg wijting filet
  • 2 koffielepels kruidenmix Rosdee
  • 1 koffielepel Whisky
  • 2 soeplepels sojasaus
  • Tamarind paste seedless
  • 6 soeplepels suiker
  • 3 soeplepels Oestersaus
  • 3 ajuinen groot
  • 2 Paprika rood
  • koriander
  • 2 koffielepels Sambaloelek
  • 1 koffielepel maggi

Instructies

  • Tamarind in lauw water oplossen
  • Vis in stukjes snijden en in kom leggen(marineren) met sojasaus – Maggi – kruidenmix – oestersaus – whisky (alles mengen en 10 min laten marineren.
  • Ajuin in ringen snijden – paprika in repen snijden .
  • Pan met zonnebloemolie Ajuin stoven – suiker – oestersaus – sambal oelek – sojasaus – Maggi goed roeren stroperige saus – tamarind toevoegen goed mengen.
  • Vis in bloem en bakken in de frituur (afdeppen op keukenpapier dan in schotel en overgieten met saus.

Keng pet phed lynchee (แกงเผ็ดเป็ดลี้จี้) -447-

Afdrukken

Keng pet phed lynchee (แกงเผ็ดเป็ดลี้จี้)

Porties 4

Ingredienten

  • 1 kg eenden gebraden
  • 2 blikken cocosmelk
  • 2 koffielepels Paneng rode curry pasta
  • 1 blik lychees
  • 2 soeplepels sojasaus
  • 1 soeplepel suiker
  • 3 soeplepels Lychees Sap
  • 1 paprika rood
  • 10 bladen basilicum thai
  • 2 bladen Bergamot
  • 1 koffielepel maggi

Instructies

  • Ontdooide eendfilet bakken in de pan –daarna in stukjes snijden. Paprika in lange repen snijden.
  • Kookpot zonnebloemolie opwarmen. rode curry pasta inmengen (vuur zachter) kokosmelk bijvoegen en roeren (geleidelijk)-3lepels lycheesap bijvoegen – sojasaus – suiker (proeven) bergamot bladen (nerf uithalen)
  • proeven lychee toevoegen en paprika, eend en thaise basilicum als laatste inmengen.

Gai pad med ma muang ( ไก่ผัดเม็ดมะม่วง ) -454-

Afdrukken

Gai pad med ma muang ( ไก่ผัดเม็ดมะม่วง )

Ingredienten

  • 2 kg kip filet
  • 1 koffielepel kipkruiden
  • 1 koffielepel curry Gele
  • 1 koffielepel Whisky
  • 1 soeplepel suiker
  • kruidenmix rosdee
  • zonnebloemolie
  • 2 ajuinen groot
  • 500 g cashewnoten
  • 2 soeplepels sojasaus
  • champignons bruin
  • 1 l room
  • ui lente
  • selder Thai
  • 2 soeplepels oestersaus
  • 1 koffielepel kruidenmix
  • 1 koffielepel maggi

Instructies

  • Kipfilet in stukjes snijden in een kom mengen met –whisky- kipkruiden –oestersaus -Maggi – suiker –en gele curry.
  • De Cashewnoten bakken in de frituur en laten drogen op keukenpapier.
  • Champignons snijden –Ajuin snijden (niet te klein)–lente ui snijden – selder snijden.
  • Wok of pan met zonnebloemolie opwarmen kip roerbakken samen met de ajuin – Champignons toevoegen- sojasaus –suiker- curry –maggi dit alles mengen. Room bijvoegen en proeven. Als laatste lente ui - selder en cashewnoten toevoegen.

Kauw Pad (ข้าวผัด) -446-

Afdrukken

Kauw Pad (ข้าวผัด) -446-

Porties 4

Ingredienten

  • 2 kg rijst Gekookte
  • 2 Wortelen
  • 3 Ajuin grote
  • erwten
  • 2 koffielepels suiker
  • 1 koffielepel Kruidenmix rosdee
  • 3 soeplepels Oestersaus
  • peper witte
  • 3 ei
  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 soeplepel maggi

Instructies

  • Rijst koken
  • Wortelen snijden in kleine blokjes -ajuin in kleine blokjes.
  • Wok met zonnebloemolie ajuin wortelen fruiten, ei toevoegen en mengen – rijst toevoegen. Op smaak brengen met oestersaus-
  • Sojasaus -Maggi en suiker kruidenmix en erwten toevoegen roeren bij het bakken

Pad Mie (ผัดหมีเตี๊ยว) -445-

Afdrukken

Pad Mie (ผัดหมีเตี๊ยว)

Porties 4

Ingredienten

  • 2 pakket einoedels geel
  • 2 prei
  • 2 ajuinen grote
  • 2 soeplepels oestersaus
  • 2 soeplepels suiker
  • peper witte
  • 200 g sojascheuten
  • zonnebloemolie
  • 2 soeplepels maggi

Instructies

  • Water koken -noedels spoelen in koudwater en dan 5 min in heet water -afgieten
  • Prei in stukken snijden
  • Ajuin in halve ringen
  • Wok met zonnebloemolie opwarmen prei en ajuin en sojascheuten fruiten vuur zachter zetten en noedels toevoegen kruiden met oestersaus –Maggi –suiker mengen en langzaam opwarmen. Peper toevoegen naar behoefte.

Tom Yam Goong (ต้มยำกุ้ง) -444-

Afdrukken

Tom Yam Goong (ต้มยำกุ้ง)

Porties 4

Ingredienten

  • 500 g champignons bruin
  • 2 tomaten groot
  • 2 koffielepels Tom yam Pasta
  • 1 stuk citroengras groot
  • 2/3 blaadjes bergamot bai makood
  • 3 Stukken Galanga
  • 2 ajuinen groot
  • 1 soeplepel Chilipaste soyabean oil chinees
  • 1 bot ui lente
  • koriander bladeren
  • 2 soeplepels vissaus
  • 3 soeplepels Sojasaus
  • melk volle
  • 2 koffielepels maggi

Kip Saté (ไก่สะเต๊ะ) -443-

Afdrukken

Kip Saté (ไก่สะเต๊ะ)

Porties 4

Ingredienten

  • 2 kg kip filet
  • 1/2 kofielepel Curry poeder gele
  • 1/2 kurkuma
  • 3 soeplepels suiker kristal
  • 1 kofielepel Kruidenmix rosdee Ch W
  • 1 blik kokosnootmelk koken
  • 1 soeplepel Oestersaus
  • 1 soeplepel maggi
  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 fles room
  • 1 koffielepel Whisky
  • satéstokjes

Instructies

  • Kipfilet in reepjes snijden en in een kom leggen;
  • Whisky – curry poeder –kurkuma poeder –suiker -soja en oestersaus – kokosmelk mengen en laten marineren 10 min (room later toevoegen en nog eens 5 min wachten)
  • Kip op de saté stokjes steken.

Keow (เกียวทอด) -442-

Afdrukken

Keow (เกียวทอด)

Porties 4

Ingredienten

  • 200 g varken gehakt
  • 1 kip filet enkel
  • 4 stukjes Surimi
  • 1 wortel
  • koriander wortel, verse
  • 2 teentjes look
  • 1 koffielepel sojasaus
  • Peperbolletjes
  • 1 koffielepel Oestersaus
  • 1 koffielepel maggi
  • 1 koffielepel kruidenmix Ch W rosdee
  • erwten
  • 1 pakje deeg

Instructies

  • Gehakt mengen met kipfilet idem loempia
  • Wortel raspen- surimi in stukjes snijden en losmaken
  • In vijzel korianderwortel peperbolletjes en look teentjes tot pasta verwerken.
  • Vleesmengsel mengen met surimi –wortel- en pasta (ijzel) kruiden met Maggi –sojasaus –oestersaus -kruidenmix als laatse erwten toevoegen.
  • Deel losmaken en buideltjes vormen -vullen

Loempia (ปอเปี๊ยะทอด) -441-

Afdrukken

Loempia (ปอเปี๊ยะทอด)

Porties 4

Ingredienten

  • 300 g gehakt varken
  • 1 kip filet enkel
  • 2 prei
  • 1 ui grote
  • 1 koffielepel kruidenmix rosdee
  • glasnoedels klein pak
  • peperbolletjes
  • 1 soeplepel oestersaus
  • zout
  • 2 wortels
  • 1 pak deeg voor Loempia
  • 2 koffielepels maggi

Instructies

  • Deegbladen losmaken en vochtig houden in tupperware doos
  • prei fijn snijden- wortel raspen -glasnoedels in heet water zacht maken –peperbolletjes in vijzel verbrijzelen- ajuin in kleine stukjes hakken (niet blender) kipfilet malen in blender_
  • Gehakt en kip mengen- ajuin en prei stoven in zonnebloem olie en laten afkoelen.
  • Vleesmengsel in kom mengen met noedels -ajuin /prei -gebroken peper -kruidenmix op smaak brengen met oestersaus en Maggi.
  • Loempia rollen en sluiten met eigeel