Archieven

Vislasagne -459-

Afdrukken

Vislasagne

Porties 4

Ingredienten

  • bladeren lasagne
  • zalm verse
  • witvis roodbaars of tong filets
  • spinazie verse
  • 1 courgette
  • kaas gemalen
  • sjalotje
  • witte wijn
  • room
  • visfumet
  • ui
  • 1 teentje look
  • tomaten gepelde
  • enkele champignons
  • pezo
  • paprikapoeder.

Instructies

  • Men maakt een witte wijn saus met als garnituur wat gemalen kaas
  • Een tomaten saus maken met champignons
  • De spinazie goed wassen en drogen
  • De courgettes in fijne lamellen snijden
  • De lasagne bladeren pocheren en direct koud maken
  • Een oven schotel inboteren en er een lasagneblad inleggen dit bedekken met spinazie daarop enkele fijne sneden verse zalm daarop de witte wijn saus.
  • Dan een laag courgettes en de stukjes witte vis naperen met de tomatensaus.
  • Terug herbeginnen met de spinazie enz.………. dit tot de oven schotel bijna vol is
  • Afwerken met wat gemalen kaas en een scheutje room in de koelkast laten op stijven en voor gebruik porties versnijden en deze in een voor verwarmde oven afbakken

Notities

men kan dit direct afbakken ook Het beste is van individuele schoteltjes Als men een grote schotel maakt en men laat deze een nacht in de koelkast opstijven dan kan men deze met een mes in porties versnijden en deze porties verpakken en in de freezer bewaren

Kabeljauw, lasagne met gerookte eendenlever -132-

Afdrukken

Kabeljauw, lasagne met gerookte eendenlever

Porties 10

Ingredienten

  • 1 pakje lasagne bladeren
  • 1,5 kg kabeljauw verse
  • 1 eendenlever gerookte
  • 1 kg woudvruchten gemengde
  • 1 l visfumet
  • 1/2 kg kaas gemalen

Instructies

  • Pocheer de kabeljauw in een court bouillon van water, beetje wijn, tijm en laurier en wat peperbollen.
  • Haal hem er voorzichtig uit en bewaar hem.
  • Maak de woudvruchten schoon en bak ze aan in wat olijfolie met peper en zout.
  • Maak een roux en bind de visfumet.
  • Voeg hieraan wat gemalen kaas om een gebonden kaassaus te bekomen.
  • Pocheer de lasagnebladeren lichtjes en hou ze bij in koud water.
  • Leg een laag in een geoliede schaal, leg hierop een laag van de kabeljauw met wat kaassaus.
  • Dek toe met lasagnebladeren en doe hierop de woudvruchten met de gerookte eendenlever.
  • Dek weer toe en herhaal met de kabeljauw.
  • Werk of met een laagje kaassaus.
  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ze goudbruin.
  • Verdeel in porties en serveer onmiddellijk.