Lamsbout, peterselie aardappelen, primeur groentjes en tijm sausje:
Porties 4 personen
Ingredienten
- 1 lamsbout
- wat look
- enige sjalotjes
- rozemarijn verse
- tijm
- krieltjes Primeur
- boter
- peterselie
- groentjes Verse die men beetgaar kookt
- boter
- lams fond
- pezo
Instructies
- De lamsbout opkuisen, wat look stukjes insteken en aankleuren.
- Kruiden met peper en zout. Op een ovenschotel samen met de sjalotjes en de verse kruiden
- afbakken in een voorverwarmde oven (180°) gedurende een klein uurtje, moet rosé zijn .
- Daarna in alu folie wikkelen en een 5tal minuutjes laten rusten voor het aansnijden.
- De bakjus deglaceren met wat water om bij de saus te voegen.
- Saus, sjalotten en look aanstoven in boter, blussen met witte wijn en wat laten stoven.
- De lamsfond toevoegen plus de verse tijm en op een zacht vuurtje laten stoven, door een zeef steken en af smaken.
- Een klontje boter erbij voor de zachtheid en kleur.
- Aardappelen in kokend gezouten water met de pel afkoken.
- Boter smelten, de aardappeltjes erbij doen, wat peper en zout en de gehakte peterselie.
- De groentjes reinigen en klaarmaken.