Rijstnoedelsoep met kip
Ingredienten
- 1 kg kip kleine
- 3 l water
- 1 daikon witte radijs
- 2 steranijs
- 2 stokjes kaneel
- 2 kruidnagels
- 30 g gember verse
- 500 g rijstnoedels droge vann 3 mm
- 2 eetlepels vissaus
- 2 teelepels suiker
- 2 eetlepels hoisinsaus zwarte bonensaus
- 4 lente uitjes groen van in ringen gesneden
- 1/2 bussel koriander
- 100 g basilicum Aziatische , facultatief
- 1 ui
Instructies
- Was de kip. Snij de ui in stukken.
- Bak steranijs, gember, kaneelstokjes, kruidnagels even in een pan met anti-kleeflaag. Gebruik hiervoor geen vetstof.
- Giet 3 liter water in een pot en breng aan de kook.
- Leg de kip, ui en radijs in het water. Zet op een klein vuur en schuim af.
- Voeg de gember, steranijszaad, kruidnagels, en kaneelstokjes toe.
- Laat gedurende 1 uur op een klein vuur koken. De kip is gaar als het vlees makkelijk van de beentjes valt.
- Vis de kip uit het kookvocht. Verdeel het vlees in kleine stukjes.
- Houd apart.
- Week de rijstnoedels gedurende 30 minuten in lauw water. Breng water aan de kook.
- Doe de geweekte noedels gedurende 30 seconden in het kokende water.
- Schep de noedels eruit met een zeef.
- Leg de gekookte rijstnoedels in een grote soepkom.
- Leg de gekookte kip er bovenop en overgiet met de gezeefde, kokende bouillon.
- Garneer met korianderblaadjes, lente-ui en zwarte bonensaus.