Archieven

Rijstnoedelsoep met kip -690-

Rijstnoedelsoep met kip
Recept Afdrukken
Rijstnoedelsoep met kip
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de kip. Snij de ui in stukken.
  2. Bak steranijs, gember, kaneelstokjes, kruidnagels even in een pan met anti-kleeflaag. Gebruik hiervoor geen vetstof.
  3. Giet 3 liter water in een pot en breng aan de kook.
  4. Leg de kip, ui en radijs in het water. Zet op een klein vuur en schuim af.
  5. Voeg de gember, steranijszaad, kruidnagels, en kaneelstokjes toe.
  6. Laat gedurende 1 uur op een klein vuur koken. De kip is gaar als het vlees makkelijk van de beentjes valt.
  7. Vis de kip uit het kookvocht. Verdeel het vlees in kleine stukjes.
  8. Houd apart.
  9. Week de rijstnoedels gedurende 30 minuten in lauw water. Breng water aan de kook.
  10. Doe de geweekte noedels gedurende 30 seconden in het kokende water.
  11. Schep de noedels eruit met een zeef.
  12. Leg de gekookte rijstnoedels in een grote soepkom.
  13. Leg de gekookte kip er bovenop en overgiet met de gezeefde, kokende bouillon.
  14. Garneer met korianderblaadjes, lente-ui en zwarte bonensaus.

Vitello tonato -588-

Vitello tonato
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Vitello tonato
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Het vlees kruiden en mooi aan kleuren de groentjes en de kruiden toevoegen gevogelte fond erop
  2. Aan de kook brengen en op een zacht vuurtje garen
  3. Het vlees afkoelen en in fijne plakjes snijden
  4. Men bereid de mayonaise brengen deze op smaak en mixt er het tonijn vlees onder goed mixen en de kappertjes en ansjovis onder mixen af smaken
  5. De rest van de kappertjes bakken we kort in een hete olie
  6. Opdienen:
  7. Een mooi koud plat bord binnen in inwrijven met een scheutje olijf olie wat zeezout erop en een draai van de peper molen
  8. De fijne schijfjes vlees erop schikken en er wat saus oven lepelen (niet overdrijven men kan nog saus apart bij geven)
  9. Afwerken met de gebakken kappertjes en wat rucolla sla
  10. Zeer fris opdienen

Lamstongetje. Duo van lamstongetje -144-

Lamstongetje. Duo van lamstongetje
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Lamstongetje. Duo van lamstongetje
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Instructies
  1. De gewassen en gesneden groentjes alsook de lamstongetjes in koud water opzetten en gaarkoken (1 à 1½ uur).
  2. Wanneer de lamstongetjes gaar zijn, deze direct pellen en warm houden in de bouillon.
  3. De zwezerikken goed spoelen en ongeveer 2 minuten pocheren in kokend water, rafraichiren en kuisen (ontdoen van vet en velletjes).
  4. De groenten wassen, fijn snijden en in boter stoven.
  5. De zwezerikken erbij doen en bevochtigen met wat wijn en water.
  6. Aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten stoven.
  7. Laat afkoelen en snij in schuine sneden van 2 cm (escaloperen), kruiden in bloem wentelen en in boter en olijfolie gaar bakken en warm houden.
  8. De aardappelen afkoken en gezouten water en daarna in wat boter opwarmen.
  9. Voor de saus :
  10. De jus van de zwezerikken doorsteken en wat laten inkoken.
  11. Room toevoegen en inkoken.
  12. Afwerken met mosterd, fijn gehakte dragon en boter. Afsmaken

Ui. Franse uiensoep -22-

Ui. Franse uiensoep
Recept Afdrukken
Porties
12
Porties
12
Ui. Franse uiensoep
Recept Afdrukken
Porties
12
Porties
12
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter in een grote pan, voeg de uien toe en fruit ze zeer zacht, goudgeel en transparant zijn.
  2. Breng de bouillon in een andere panaan de kook en schenk hem bij de uien.
  3. Voeg venteltakjes, kruidnagel , peper en zout naar smaak bij.
  4. Verhit de suiker op een metalen lepel met lang handvat onder de grill of boven de gasvlam tot hij carameliseert en donkerbruin wordt.
  5. Roer dit door de soep, die hierdoor een diepe volle kleur krijgt.
  6. Laat 30 min. Sudderen.
  7. Verwijder de venteltakjes.
  8. Rooster de stukjes stokbrood aan beide zijden goudbruin.
  9. Voeg de Cognac bij de soep.
Notities

Beleg de stukjes stokbrood dik met gruyère en laat grilleren tot de kaas gaat borrelen.