Ananas, gekarameliseerd met kokosroom en gember.
Porties 4 personen
Ingredienten
- 1 ananassen
- 200 g suiker
- 200 g rietsuiker
- 1.5 l kokosmelk
- 50 g gember
- 2 vanillestokken
- 200 ml melk gecondenseerde
- 300 ml kokoscrème
Instructies
- Laat de kokosmelk, kokosroom, de suiker en de vanillezaadjes + gehalveerde stokken op een zacht vuur inkoken, opgelet, blijven roeren zodat dit niet aanbrandt.
- Voeg ook de geraspte gember toe en blijf roeren tot wanneer alles indikt.
- Op het laatste de vanillestokjes verwijderen en de gecondenseerde melk toevoegen om extra in te dikken.
- Laat afkoelen en zet 1 uur in koeling.
- Snij de ananassen in 4 gelijke delen, snij het vruchtvlees van de schil en snij in gelijke stukken, bestrooi ze veelvuldig met de rietsuiker.
- Brand de suiker af adhv een brandertje.
- Dien de gekarameliseerde ananas op en zet hierbij een potje met de kokos-gembercrème.
- Je kan dit alles ook nog eens decoreren met een blaadje verse munt en eventueel wat rode bessen.