Archieven

Aardappel galet met rundstartaar en Belgische Oscietra kaviaar -636-

Afdrukken

Aardappel galet met rundstartaar en Belgische Oscietra kaviaar

Porties 20

Ingredienten

  • 250 g rundsvlees mager , filet pur is het meest geschikt qua malsheid
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel peterselie fijn gehakte
  • 1/2 eetlepel sjalot fijn gesneden
  • Worcester saus
  • 50 g zure room dikke
  • 40 g kaviaar
  • 2 aardappelen dikke
  • pezo
  • arachideolie
  • bakpapier

Instructies

  • Men schilt de aardappel, daarna versnijden we deze in fijne sneden die we dan met een ronde uitsteek vorm allemaal dezelfde vorm geven
  • We nemen een bakplaat en vormen er mooie daksgewijze ringen van, die we op bakpapier leggen, besprenkelen met de olie, terug een papier erop en afbakken in een warme oven met eventueel een gewicht op zodat deze niet kunnen krullen.
  • Het vlees versnijden in kleine blokjes mengen met de kruiden en sausjes en af smaken.
  • De aardappel ringen afkoelen, op een geschikt bord leggen en kruiden pezo.
  • Daarop mooi in het midden de rundstartaar met behulp van een ring daarop een lepel room om te eindigen met een mooi quennelle van de kaviaar
  • Kan ook een hoofdgerecht zijn. Ingrediënten voor 4 personen.

Kreeft, tartaar met zure room, kaviaar en bieslook -610-

Afdrukken

Kreeft, tartaar met zure room, kaviaar en bieslook

Porties 4 personen

Ingredienten

  • Kreeft
  • 50 g kaviaar
  • 2 dl zure room
  • 10 g bieslook verse
  • pezo

Instructies

  • Kook en snijd de kreeft
  • Hak de bieslook fijn
  • Meng de zure room, de helft van de kaviaar en de fijngehakte bieslook onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
  • Zet in de koelkast tot net voor het opdienen
  • Werk af met een lepeltje kaviaar

Forelmousse, gerookte in een glaasje -430-

Afdrukken

Forelmousse, gerookte in een glaasje

Porties 10

Ingredienten

  • 2 forel Gerookte gereinigde filets
  • 3 soeplepels kaas platte
  • 2 soeplepels mayonaise
  • citroensap
  • gember geraspte
  • bieslook
  • pezo
  • paprika
  • Dille
  • weinig kaviaar

Instructies

  • Men maalt de filet fijn in de allessnijder en voegt er de platte kaas, de mayonaise, de kruiden, het citroensap en de geraspte gember aan toe.
  • Dit alles eens goed laten draaien.
  • Afsmaken, uit de mixer halen en dan pas de fijn versnipperde bieslook bijvoegen.
  • Even in de koelkast laten rusten.
  • Bediening
  • De glaasjes mooi opvullen met behulp van een spuitzak.
  • Men versiert het glas met enkele mooie kleine takjes dille en enkele eitjes.

Aardappel Moscovite met kaviaar -275-

Afdrukken

Aardappel Moscovite met kaviaar

Porties 4

Ingredienten

  • 4 aardappelen belle de Fontenais, kleine vaste
  • beetje boter hoeve
  • weinig room
  • pezo
  • muskaatnoot.
  • 4 kofieepeltjes kaviaar
  • wat peterselie Platte , om te versieren.

Instructies

  • De aardappeltjes goed wassen en met de schil in kokend gezouten water garen.
  • Een hoedje afsnijden en met behulp van een lepel drie vierde leeg halen.
  • Hiervan maakt men een smeuïge puree en men vult de aardappel terug op.
  • Een lepeltje kaviaar op de gevulde aardappel en afwerken met een takje peterselie.
  • Bediening
  • Op een klein bordje.

Notities

De beste kaviaar is de '' BELUGA ''. Echte kaviaar is verpakt in een blikken doos met rond het deksel een dik elastiek. Oppassen met het zout want de kaviaar is redelijk gezouten. Kaviaar zijn de eitjes van de steur.