Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas
Porties 30 koekjes
Ingredienten
- _____Voor de koekjes
- 650 g havervlokken
- 125 g suiker bruine
- 1 eetlepel bloem
- 1 snuifje kaneelpoeder
- 1 snuifje vanille zaadjes
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 g boter gesmolten
- 1 ei
- _____Voor de chutney:
- 8 tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels azijn wijn , rode
- 2 eetlepels suiker bruine
- wat chili poeder
- ____De platte kaas:
- 200 g plattekaas
- 5 cl room
- 1 eetlepel rozemarijn fijngehakte
Instructies
- De oven voorverwarmen op 220°.
- Een bakplaat bekleden met een bakpapier.
- Voor de koekjes alle ingrediënten mengen maar op het laatste moment de boter en het ei.
- Een 10 tal min laten rusten, daarna met behulp van 2 thee lepeltjes kleine bolletjes maken niet te dicht tegen elkaar daar de koekjes bij het bakken uit zetten.
- Een vijftal minuten afbakken en daarna op de bakplaat wat laten rusten en als deze bijna koud zijn op taartringen plaatsen.
- Ondertussen pellen we de tomaten en verwijderen de pitjes waarna we ze in stukjes snijden.
- We leggen de tomaten blokjes met de puree, de azijn, de chili en de suiker in een kom en laten een 20 tal min op een zacht vuurtje trekken en dikken.
- Af en toe roeren en afsmaken. Men bestrijkt de koekjes met de chutney en versiert met punten kaas .