Kalfsneetje in een kruiden korstje en citroen
Porties 4
Ingredienten
- 4 sneetjes kalfsneetjes
- 1 courgette
- aardappelen
- chapelure
- rozemarijn verse
- tijm
- basilicum gedroogde
- 1 Citroen
- wat eiwit
- Witte wijnazijn
- olijfolie
- scheutje room
- bieslook
- boter
- pezo
- weinig kippekruiden
Instructies
- Men wast de courgettes en snijden deze in fijne lamellen (rondjes)kruiden deze met wat peso en bewaren deze op een koele plaats
- De rozemarijn , tijm en basilicum hakt men grof en vermengen deze met het broodkruim en wat fijne citroenzeste’s
- De aardappelen kookt men gaar in kokend gezouten water om daarna in boter en olijfolie te bakken men afkruiden met kippenkruiden
- De sneetjes vlees paneren we eerst in het losgeklopt eiwit (peso en wat olie) en daarna in het bewerkte broodkruim
- Afbakken in boter en olijf olie
- De courgettes mengen met de vinaigrette van olijf olie met wat azijn en room gekruid met bieslook en peso
- Men dient dit alles zeer warm op
- De sla geeft men op een bordje apart bij