Archieven

Fatoush * -660-

Afdrukken

Fatoush

Ingredienten

  • 2 pitabroodjes in stukken van gesneden
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels Za’atar kruidenmengeling
  • salade
  • 1 ijsbergsla kleine in hapklare stukken gesneden
  • 1/2 paprika groene in stukjes gesneden ev. Schillen
  • 1/2 bussel lente uitjes dun gesneden
  • 1/4 komkommer geschild enstukjes gesneden
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • Handvol peterselie gehakt
  • Handvol Munt verse, fijn gehakt
  • ___dressing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 Citroen
  • 1 theelepel sumac geplet,klein, rood fris besje
  • Zeezout
  • 1 limoen sapvan
  • Zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven op 150°C
  • Snijd de pitabroodjes in blokjes van 2 x 2 cm en zet ze in een ovenschaal.
  • Besprenkel ze met de olijfolie en de za’atar
  • Bak ze +/-25-30 minuten. Schud ze regelmatig door elkaar tot ze goudbruin gebakken zijn.
  • Meng alle ingrediënten van de salade in een grote kom en roor voorzichtig om
  • Meng alle ingrediënten van de dressing onder de salade.
  • Voeg dit alles over de warme croutons en dien onmiddellijk op.

Kreeftencocktail in een glaasje -564-

Afdrukken

Kreeftencocktail in een glaasje

Porties 6 glaasjes

Ingredienten

  • 1 kreeft verse
  • Whisky
  • ketchup
  • 12 kerstomaat
  • room opklop
  • citroen sap
  • ijsbergsla
  • 6 kwarteleitjes

Instructies

  • De kreeft koken in courtbouillon. Cocktailsaus maken met opgeklopte room, scheut whisky(eerst proeven), citroen, ketchup en afsmaken met cayennepeper.
  • Glaasje opvullen met gesnipperde ijsbergsla, gekookt kwarteleitje en kerstomaatje.
  • Afwerken met blaadje bladpeterselie en kreeftpootje

Eendenborst, gerookte met kruidig slaatje -002-

Afdrukken

Eendenborst, gerookte met kruidig slaatje

Porties 10 pers

Ingredienten

  • 1/2 bot koriander
  • 1/2 bot peterselie platte
  • 1/2 bot Dille
  • 30 g prei scheuten
  • 2 bakjes rode biet scheuten
  • shizo purper de blaadjes
  • 1/4 ijsbergsla
  • 4 kweeperen
  • 50 g suiker
  • 1 sinaasappel
  • 1/3 ciderazijn
  • 1/3 sojasaus
  • 1/3 olijfolie extra vierge
  • 1 scheut Whisky
  • 1 sjalot gesnipperde
  • 700 g eenden borst, gerookte

Instructies

  • De kweeperen schillen en in brunoise snijden en vervolgens aanstoven in hete boter, bestrooien met suiker en blussen met sinaasappelsap.
  • De kruiden allemaal wassen, plukken en samen vermengen met de overige ingrediënten van de salade.
  • Voor de turfvinaigrette moet men alle benodigdheden samen vermengen.
  • De eendenborst zeer dun snijden.