Archieven

Torrontes Daiquiri -717-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Torrontes Daiquiri
Recept Afdrukken
Porties
6 porties
Porties
6 porties
Torrontes Daiquiri
Recept Afdrukken
Porties
6 porties
Porties
6 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. De ananas blenden met de fles wijn.
  2. Voeg ijs toe en blend opnieuw.
Notities

Bedien in een longdrinkglas.

Niagra Falls -680-

Niagra Falls
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Niagra Falls
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Giet alle ingrediënten in een shaher
  2. Vul een champagne flute hiermee
  3. Doe ijs in het glas
  4. Vul volledig met ginger ale
  5. Garneer met een schijfje appelsien

Kiwitini -571-

Kiwitini
Recept Afdrukken
Kiwitini
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Kneus de kiwi met de rietsuiker in het mixglas van de shaker.
  2. Giet hierbij de Martini, suikersiroop en limoensap.
  3. Voeg ijs toe, sluit de shaker en shake krachtig.
  4. Strain in een met gemalen ijs opgevuld tumblerglas.
  5. Werk af met schijfje kiwi en serveer met een rietje.

Tequila, frozen Margarita -541-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Tequila, frozen Margarita
Recept Afdrukken
Tequila, frozen Margarita
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. mixen en proeven

Koffie, Luikse -506-

Koffie. Luikse koffie
Recept Afdrukken
Porties
2 koffies
Porties
2 koffies
Koffie. Luikse koffie
Recept Afdrukken
Porties
2 koffies
Porties
2 koffies
Ingrediënten
Porties: koffies
Instructies
  1. Een eenvoudiger recept dan ‘Café Liégeois’ bestaat er nauwelijks. Dat is misschien ook de reden waarom er zoveel varianten in omloop zijn...
  2. Voor het basisrecept doe je gewoon alle ingrediënten samen in een kom of in een pannetje. Mix ze gedurende zo’n dertig seconden. In feite, net zolang tot je een romige substantie krijgt. Nu hoef je je dessert enkel nog op te dienen in glaasjes die je voordien hebt laten afkoelen in de ijskast of de diepvries (ze wel niet vergeten hé!).

Appel crumble met rozijnen en rum -406-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Appel crumble met rozijnen en rum
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Appel crumble met rozijnen en rum
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De oven op 180 graden voorverwarmen
  2. De appels schillen het klokhuis verwijderen en dan de appel in 8 kwartjes verdelen
  3. De kwartjes mengen met wat kaneel en een beetje suiker
  4. De appels in een vuurvaste schotel plaatsen
  5. Men mengt de boter (koelkast temp)met de bloem en de suiker tot men dikke stukken bekomt dit doet men over de appels
  6. Dit alles bakt men dan in de oven gedurende een 25 à 30 minuten
  7. De kruimels moeten goudkleurig zijn en de appels gaar
  8. Bediening :
  9. Op een bordje schept men een lepel of 2 van de appels en men voegt er een bolletje vanille ijs bij

Krieken, vanille ijs met warme krieken -346-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Krieken. Vanille ijs met warme krieken
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Krieken. Vanille ijs met warme krieken
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men warmt de jus van de krieken op met een weinig suiker (naar smaak)en binden een weinig met de opgeloste maïzena.
  2. Voeg er de krieken en de jenever aan toe naar smaak.
  3. Dit alles warm houden.
  4. Bediening
  5. In een ijscoupe of op een diepbord.
  6. Eerst de krieken en dan de bollen ijs erbovenop.
Notities

Noorderkrieken zijn een van de betere soorten.

Sabayon met kriek -261-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Sabayon met kriek
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Sabayon met kriek
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Voor het warm kloppen: alles al goed mengen zodat het al goed schuimt.

Cubaanse Mojito -243-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Cubaanse Mojito
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Cubaanse Mojito
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Giet de Rum en de rietsuiker in een longdrink glas en giet er het spuitwater bij.
  2. “Kwets” de limoen van binnen door er hard duwend mee over een plank te rollen.
  3. “Kwets” de munt door er met een (houten) staafje op te slaan op een plank.
  4. Meng limoensap – rum en spuitwate.r
  5. Steek het takje munt erbij en roer.
  6. Voeg nadien het ijs toe tot aan de rand van het glas en steek er 2 rietjes bij.

Sabayon Opera -182-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Sabayon Opera
Recept Afdrukken
Porties
5
Porties
5
Sabayon Opera
Recept Afdrukken
Porties
5
Porties
5
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Alles goed mengen, en op een zacht vuurtje heel schuimig kloppen.
  2. In een gechivreerd glas: 1 bol ijs doen en de sabayon er bovenop.
Notities

Chivreren = rand van het glas bestrijken met sinaasappelsap en daarna in de suiker.

Fruitgratin met peperkoekijs -28-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Fruitgratin met peperkoekijs
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Fruitgratin met peperkoekijs
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De eigelen opkloppen met de suiker, ondertussen de melk met de vanillestokken aan de kook brengen.
  2. De kokende melk over de eiermassa gieten en het geheel binden op het vuur onder een temperatuur van 70°C.
  3. Het geheel laten afkoelen met de peperkoeksneetjes en afdraaien in een roomijsmachine.
  4. Sabayon
  5. Al de ingrediënten behalve de halfopgeklopte room samen vermengen en tot een luchtige massa op het vuur opkloppen.
  6. Al roerend afkoelen en bij afkoeling de opgeklopte room onderroeren.
  7. Afwerking
  8. Het versneden fruit op de bodem van het bord leggen en napperen met de gekoelde sabayon.
  9. Met behulp van een bunsenbrandertje de volledige oppervlakte gratineren en afwerken met een bolletje peperkoekijs.