Archieven

Heilbot, exotisch lepeltje met gerookte heilbot -598-

Afdrukken

Exotisch lepeltje met gerookte heilbot

Porties 5 hapjes

Ingredienten

  • 150 g heilbot gerookte
  • 100 g garnalen. grijze
  • 1 kiwi
  • 1 mandarijntje
  • olijfolie
  • sherry azijn;
  • limoensap
  • koriander verse

Instructies

  • Men reinigt het fruit en snijdt het in kleine dobbelsteentjes. De gerookte heilbot versnijdt men fijn, niet julienne, men hakt wat koriander en mengt alles met de garnalen.
  • Op smaak brengen met de olie en azijn en wat limoensap en wat laten trekken op een frisse plaats .

Notities

In een porseleinen lepeltje of en andere vorm legt men wat van de mengeling, afwerken met een draai van de pepermolen en een blaadje koriander.

Heilbot mousse -210-

Afdrukken

Heilbot mousse

Porties 4

Ingredienten

  • 100 g heilbot gerookte
  • 1 dl room
  • pezo
  • gelatine
  • visfumet poeder
  • 1 Citroen
  • ___________als garnituur :
  • Dille
  • lompviseieren rode
  • wat garnalen

Instructies

  • De room ¾ opkloppen en peper en zout toevoegen.
  • De heilbot snijden en laten opkoken in wat water met citroen en visfumet.
  • Daarna passeren in een blender.
  • De gelatine blaadjes toevoegen (8 à 9 per liter).
  • Koud laten worden, mengen met de room en in de koelkast laten opstijven.
  • In een spuitzak doen met dikke spuitmond.
  • In een champagneglas ¾ opspuiten en afwerken met wat garnalen, dille en rode lompeitjes.