Archieven

Asperges. IJs van groene asperge -139-

Afdrukken

Asperges. IJs van groene asperges

Porties 6

Ingredienten

  • 200 g room
  • 3/4 l melk
  • 12 eierdooiers
  • 200 g suiker
  • 600 g groene asperges
  • 150 g suiker
  • 250 g water
  • 2 steranijs.

Instructies

  • Maak de asperges schoon en snij ze in stukjes.
  • Konfijt de punten in een zacht stroopje van de suiker met water en steranijs.
  • Kook de afval met stammen in de melk met room.
  • Zeef het kookvocht na 1 uur en verwarm opnieuw.
  • Klop de eierdooiers los met de suiker, overgiet met de aspergemelk en vaneer zoals bij een Engelse room.
  • Giet de gekoelde massa in de ijsmachine en draai het ijs stijf.
  • Serveer in een gekoeld diep bord met de gekonfijte aspergetips en het stroopje.