Gorgonzola, beignet. -525-
Ingredienten
- 1 eidooie;
- 1 eiwit opgeklopt
- wat bier
- Gorgonzola
- spek Ontbijt naar keuze
- 1 peertje gekookt
- Sla Noten sla
- Parmezan krullen
- olijfolie
- balsamico azijn
- pezo
Instructies
- Het beignet deeg bereiden door alle ingrediënten te mengen en op het laatst het opgeklopt eiwit toe te voegen.
- De gorgonzola kaas in stukken snijden (2 cm op 2 cm ongeveer), in ontbijt spek wikkelen en in de koelkast laten opstijven.
- Op een bordje plaatst men de notensla, die we op smaak hebben gebracht met peper en zout , olijfolie en balsamiek azijn.
- Daarop verdeelt men een weinig, in stukjes gesneden peer, wat Parmezaan krullen en eventueel wat gebakken spekreepjes.
- De kaas doet men door de beignet deeg waarna we deze afbakken in een friteuse op 180°.
- De beignet op de sla plaatsen, smakelijk.